Kleurige kindertaart
2010-02-24- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- biscuitdeeg:
135 gr. suiker
70 gram gezeefd meel
55 gram maizena
10 gram bakpoeder
5 eieren
vulling:
banketbakkersroom
verse slagroom /suiker /klopfix
kersenjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij
Method
Step 1
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.
Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.
Zorg dat je vantevoren al banketbakkersroom hebt klaargemaakt en afgekoeld is.
Maak verse slagroom d.m.v. room/suiker/klopfix.
Als de biscuittaart klaar is dan laat je hem goed afkoelen.Je kan hem ook een dag vantevoren klaar maken.
Je snijd je biscuitdeeg doormidden. De middelste bestrijk je eerst met de jam die je hebt verdund met water. Dan doe je daarboven de banketbakkersroom.
Dan leg je de bovenste gedeelte van de taart erboven.
Bestijk de gehele taart met slagroom. Versier de zijkanten met gekleurde snoepjes of hagelslag . Spuit toefjes op de taart en versier hem verder af.
posted by koken20 on 25-02-2010
wow ziet er heel vrolijk uit bedankt voor het recept
posted by koken20 on 08-11-2010
ik wil de taart maken maar waar haal je de banketbakkersroom?kan het ook zonder dat
alvast bedankt