Kleine vismhancha
2007-02-12- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 4 of 5 stuks
- Prep Time: 40m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 2:00 h
Average Member Rating
(4.4 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee
Mhansha, in dit geval vismhancha is een in een spiraal gevulde filodeeg, die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. In dit recept wordt het gevuld met vis o.a. kabeljauwfilet, roze garnalen, garnalen, Surimi en inktvis
Ingredients
- Ingredienten voor 4 of 5 kleine mhancha's:
500 gr kabeljauwfilet
1 bakje roze garnalen (AH)
1 bakje garnalen (AH)
Surimi en/of inktvis (ik doe dat er niet in, want lust het niet)
2 uien
Knoflook naar smaak (ik doe er veel in)
Zout (niet te veel, er gaat ook een bouillonblokje in) en peper
1 visbouillonblokje
1 tl paprikapoeder
Snufje komijn
Sap van een halve citroen
Half zakje saffraan
Peterselie en korianderHalf tl sambal
Half pak mihoen
1 pak filodeeg
250 ml zonnebloemolie of 250 gr gesmolten boter
Method
Step 1
Ik stoom de kabeljauw gaar in de stoompan. Daarna in stukjes verdelen met een vork. Bak in een pan de gesnipperde ui, kruiden en vis. Voeg de garnalen toe en laat dit pruttelen tot alles gaar is.
Laat het dan uitlekken in een vergiet en vang de saus op die eruit komt. Kook de mihoen gaar (4 minuten in kokend water) en knip of snijd in stukken. Meng de mihoen met de saus van de vis en doe dan ook de vis erdoor.
Neem dan een vel filodeeg en leg het op een vel bakpapier (zo zit niet alles onder de olie of boter). Smeer in met boter of olie en leg er nog een vel op. Weer olie of boter erop (niet te veel, maar ook niet te weinig). Leg dan een rijtje vulling erop (zie foto) en vouw de zijkanten naarbinnen. Rol op en draai als een slang. Ik steek er een sateprikker in zodat hij niet losraakt. Leg op een bakplaat en bak ze op 220 graden gaar in ongeveer 20-25 minuten.
posted by najou on 14-02-2007
kan je ook gewoon de vulling er in doen zoals bij bestilla en ook kipbestilla
posted by ellouisa on 15-02-2007
ja dat kan! Het is dezelfde vulling als visbestilla, alleen een andere vorm.
posted by Radija34 on 22-02-2007
12
posted by fouzia6 on 17-08-2010
alleen begrijp ik niet wanneer je die citroensap erbij doet en waar