Kizartma (gebakken aardappel schijfjes etc)
2008-06-28- Cuisine: Turkse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 3 a 4 aardappelen
1 aubergine
1 courgette
6 Turkse zoete of hete pepers
1 tomaat
1 thee lepel chilikruiden
Olie (zonnebloem)
zout naar smaak toevoegen
Voor de saus
1 kommetje volle yoghurt
1 teentje knoflook
Zout naar smaak toevoegen
Method
Step 1
Schil de ardappelen spoel ze schoon en snijd ze in dunne plakjes
was de augergine en courgette en snijd ze in gelijk soorte plakjes als de aardappelen
Was de pepers en snijd ze in de lengte
Vervolgens per groep ga je ze in een ruime koekepan bakken in olie, totdat ze goed gaar zijn.
Als je alles heb gebakken en uitgelekt hebt serveer je het op een boord, alles opelkaar. Voeg er wat zout bij.
Gebruik een klein beetje olie voor de in stukjes gesneden tomaat en bak deze goed totdat het een papje wordt. Doe er wat kruiden op en zout.
Leg dit bij de rest er boven op.
Maak vervolgens het sausje: 1 kom volle yoghurt zout en stamp een teentje knoflook apar met wat zout fijn.
Roer vervolgens dit samen met de yoghurt en schenk het over de aardappelen etc.
Dit gerecht is het lekkerst om te eten metvers Turkse brood.
HHHHEEEERRRLLLIJK!
Eet smakelijk!