Loader

Kiymali pide

2009-06-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten voor het deeg:
    - 41 gram verse gist
    - 100 ml op huiskamertemperatuur melk
    - 2 eetlepels suiker
    - 600 gram meel
    - 2 theelepels zout
    - 2 eetlepels zonnebloemolie
    - 4 eetlepels yoghurt
    - 30 ml water (kamer temperatuur)
    Ingredienten vulling:
    - 400 gram rundergehakt
    - 2 fijngesneden uitjes
    - 1 fijn gesneden rode paprika
    - 1 finely fijn gesneden gele paprika
    - 3 theelepels milde paprikapoeder
    - 2 theelepels gemberwortel gemalen poeder
    - half theelepel komijn poeder
    - 1 blikje tomaten pure
    - wat olijfolie
    - peterselie
    - een stukje rode surinaamse peper
    - wat zout en peper
    (normaal zou ik er ook 2 fijngestampte knoflookteentjes door gedaan hebben maar was dit vergeten)

Method

Step 1

Deeg: Laat het verse gist oplossen in het lauw warme water, voeg er daarna doe je alles behalve de, melk, yoghurt en olie in een schaal hier maak je een kuiltje in waar je de melk, yoghurt en olie indoet.
Dit kneed je goed, als je het gekneed heb voeg je er nog eens 100 ml melk en 3 eetlepels bloem bij, dit kneed je tot je een goed deeg heb. Laat het deeg een uur rijzen.

- Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe wat olijf olie in een schaaltje (ongeveer 10 ml) om de saus te maken, hier voeg je alle kruiden voor de vulling bij en dit mix je met elkaar.
Doe een pan op het vuur met wat olijfolie er in, voeg hierbij de uien en de knoflook en daarna de paprika als dit goed gebakken is dan voeg je de gehakt in stukjes er bij en de saus.
Als het gehakt goed gebakken is dan voeg je de tomaten puree erbij en een stukje van het rode surinaamse pepertje, goed roeren als dit klaar is laat je het afkoelen zodat je het kan gebruiken voor de vulling.
Als het deeg klaar is met rijzen dan doe je wat zonnebloem olie op je aanrecht waar je de kiymmali pide op kan maken. Doe wat vulling op het deeg en vouw deze dan dicht en bak deze ong. 15 minuten in de oven.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by sadiye on 06-06-2009

    hmmm dit is egt lekker hoor

  2. posted by PrincessChida on 07-06-2009

    Jaa dat is het zeker 😀

  3. posted by oma on 07-06-2009

    ziet lekker uit

  4. posted by khadija! on 07-06-2009

    hoe moet je m make staat niks bij

  5. posted by PrincessChida on 07-06-2009

    ik heb het net even ingevuld 🙂

  6. posted by sadiye on 25-07-2009

    deze ga ik zeker maken

  7. posted by PrincessChida on 17-09-2009

    Ze zijn ook heel lekker, me verloofde zat er vandaag alweer om te zeuren hahah

  8. posted by shouf_habiba on 26-08-2010

    Zonder recept heb je er niet veel aan hé

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.