Kiptajine uit Essaouira
2011-02-03- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating
(4 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
4 kippenbouten;
10 eieren;
1 gesnipperde ui;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
2 tenen knoflook, fijngeperst;
1 dessertlepel fijngehakte ingelegde citroen (of meer naar smaak);
1 kaneelstokje;
1 dessertlepel Ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel, Marokkaanse winkel);
1/2-1 dessertlepel gemberpoeder;
1/2-1 dessertlepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
2 eetlepels olijfolie.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de gesnipperde ui en de geperste knoflook in aan.
Voeg de in tweeën gesneden kippenbouten, de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngehakte ingelegde citroen, de specerijen en peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.
Braad alles al omscheppend aan en giet er een groot glas water bij (zoveel dat de inhoud van de pan tot de helft onder staat).
Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het gas laag.
Laat ongeveer 30-40 minuten koken.
Roer af en toe door. Voeg wat water toe wanneer dat nodig is.
Klop in een kom de eieren los met een beetje zout.
Giet de geklopte eieren over de kip en bouillon (de bouillon moet enigszins ingekookt zijn).
Zet het gas laag en laat nog 10 minuten zachtjes koken totdat de eieren gestold zijn.
Schep alles in een tajine of op een mooie schaal en dien op met diverse salades en Marokkaans brood.