Kipbriwat
2013-03-10- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(2.4 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 kleine kip of een halve ( gebruik niet alleen filet, heb je droge briwat...!)
- mengeling van kosbar (koriander) en madnous (peterselie) fijngehakt
- lepel sambal
- 1 ui fijngehakt
- vers geraspte gember
kruiden:
- paprika
- peper
- zout
Mengeling van fijn gemalen amandelen, bloemsuiker en wat kaneelpoeder.
Method
Step 1
Je gebruikt dezelfde bereidingswijze als bij een kippastilla. Kip koken, kip ontdoen van botjes.
De mengeling van amandelen, suiker en kaneel voeg ik niet toe in de saus.
Je neemt filodeeg en snijd hier lange repen uit, bestrooien met de mengeling van amandelen en hierop je kipmengsel en oprollen tot sigaren.
Bakken in olie en met een lepeltje wat warme honing over doen en wat sesamzaad..... ( heb ik gezien in een resto en was erg lekker!!)
Succes