Kip tandoori
2009-05-07- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 kilo kippenpoten,
150 gr yoghurt,
3 eetlepels citroensap,
3 eetlepels azijn,
40 gr olie/boter,
25 tot 30 gram{3 eetlepels} tandoori masala (verkrijgbaar in Surinaams/Indiaas/Pakistaanse winkels en soms in een paar supermarkten),
halve theelepel zout
Method
Step 1
Was de kip en maak in elke kippenpoot een diepe snee (niet door de bot heen) dat is zodat de smaak van de kruiden ook in de vlees komt.
Mix de azijn, citroensap, tandoori masala, zout, yoghurt en de olie/boter en doe dat bij de kippenpoten en leg dat geheel voor 5 uurtjes of meer in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 en doe het geheel uit de koelkast in een ovenschaal en doe dat in de oven. Laat de kip van 45 tot 1 uurtje in de oven. Draai de kip soms wat zodat beide kanten gaar worden.
U kunt deze kip ook barbecuen maar dan zonder de saus. De saus kunt u in een sauspan doen en 10 minuten laten koken op het fornuis. Als u ziet dat de saus dik wordt is het klaar.
De saus is heerlijk bij de kip!
Uw kunt het serveren met turks, marokkaans brood of met naan.
Het is ook lekker bij gekookte rijst.
Eet smakelijk!
posted by hananne on 08-05-2009
ziet er lekker uit joh 😛
posted by abderrahim786 on 08-08-2012
maak ik ook soms klaar, zalig hé !! 🙂