Kip siniaa (kip oven schotel)
2005-10-20- Cuisine: Arabische
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(2.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Kip siniaa (kip oven schotel), Dit is echt een heerlijke kip ovenschotel, en makkelijk te maken, als je eens geen zin hebt om echt te koken, het duurt wel eventjes voor het klaar is, maar het is niet inspannend werk wat je moet doen.
Ingredients
- - 3 grote uien
- 6 medium aardappelen
- 2 winter wortels
- 1 maggi kippenbouillon blokje
- 3 etl kip kruiden (toen ik in Nederland woonde gebruikte ik de kant en klare kippenkruiden van de aldi)
- 3 tlp currypoeder
- 2 tlp zwarte peper
- snufje kurkuma
- 2 tlp komijn poeder.
- 6 of meer teentjes knoflook geperst
- sap van 1 citroen
- beetje olie.
- 1 hele kip in twee stukken
- zout, maar als je kippenkruiden mix al zout heeft dan geen zout toevoegen.
- 500 ml water
Method
Step 1
Haal ten eerste alle haartjes van je kip af, was de kip goed.
In een teiltje pers de knoflook, de citroensap, 1 kopje olie en alle kruiden erbij doen. Smeer het lekker op de kip en laat minstens 1 uur marineren.
Snij de wortel in dikke plakjes, snij de ui in 4 stukken (of als je kleine uien hebt snij je ze in tweeën) de aardappel schil je en snij in tweeën.
In de oven schaal doe een beetje olie en verkruimel het bouillon blokje in de schaal. leg nu de kip in het midden en decoreer de aardappel ui en wortel eromheen.
Giet dan de rest van het olie mengsel, waar je kip in hebt gemarineerd over de kip en de aardappeltjes, uien ect.... en 500 ml water.
Besprenkel het dan nog een beetje met de kip kruiden, heel licht alsof je zout op je patat doet zeg maar.
Dek dan af met aluminiumfolie en doe op hoog vuur voor een uur.
Ik had niet groot genoeg aluminiumfolie dus ik moest het met twee stukken doen, het beste is om het met 1 groot stuk te maken en goed rondom dicht maken zodat stoom niet ontsnapt.
Als dat 1 uurtje heeft gekookt, doe je het in een voorverwarmde oven op 240 graden, zonder de folie en laat erin tot het mooi goudbruin wordt.
Serveer met hummus en Libanees, Marokkaans of Turks brood. Of serveren met rijst.
eet smakkelijk
masalama
p.s de aardappelen, uien en wortel moet je zoveel maken als er in jouw oven schaal past.
Je kan ook paprika toevoegen of een andere groente die je lekker vindt als er maar altijd uien en aardappel in zit. je kan het ook maken met alleen aardappel en uien.
posted by ellouisa on 20-10-2005
Lijkt me heel lekker, ga het over een paar weekjes uitproberen denk ik
posted by ellouisa on 20-10-2005
begrijp ik het nou goed dat het eerst op het fornuis moet en dan nog in de oven?
posted by ummadam on 20-10-2005
ja inderdaad…..maar als je wilt kan het ook gelijk in de oven, maar ik heb het zo geleert van mijn schoonmoeder.
posted by ellouisa on 20-10-2005
oke, maar ik heb alleen een ovenschalen van glas of aardewerk, ik denk niet dat die op het fornuis kunnen. Kan ik het ook eerst in een pan doen en daarna overdoen in een ovenschaal denk je?
posted by ummadam on 20-10-2005
uhmmmzz, whalahi ik zou het niet weten, maar mischien kan je het dan beter niet op het fornuis doen ,maar beter gelijk in je oven.
inshallah heeft dit geholpen.
masalama
posted by ellouisa on 20-10-2005
ik ga het gewoon een keer proberen meid, want wat voor ovenschaal gebruik jij? Zo’n bestillablik?
posted by ummadam on 20-10-2005
zon zilvere ronde……je weet wel die ouderwetse , weet trouwens niet of ze er bestilla in maken……
posted by ellouisa on 21-10-2005
Ik zal eens gaan kijken of ik er ergens een kan vinden
posted by ayda on 25-01-2006
Ik heb het gemaakt en eerst gewoon op het fornuis een klein uurtje laten koken. Daarna voorzichtig overgedaan in een ronde ovenschaal en daarna in de oven mooi goudbruin laten worden. Ging op deze manier prima en het smaakte heerlijk. Alhoewel ik er volgende keer iets meer zout bij ga doen.
posted by ellouisa on 26-01-2006
bedankt voor de tip Ayda, dan ga ik dat eens proberen!!