Kip risotto
2006-08-01- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 4 kipfilé's
4 teentjes knoflook
2 uien
100g gerookt spek
100g ham
2 stuks prei
2 stuks rode peper
3 kippenbouillonblokjes
450 cc kippenbouillon
2 tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1/2 blok santan
2 tl ketoembar
1 tl laos
2 tl ve-tsin
1 tl 5kruidenpoeder
1 spriet sereh
300g rijst
zout en olie
Method
Step 1
1 De kipfilé garen in de magnetron, het vocht gebruiken in de bouillon, even apart na-braden in de olie, en de filé in kleine stukjes snijden. Ongeveer 1 cm.
2 Het ontbijtspek voorzichtig uitbakken in de olie en uit de pan halen. In de zelfde olie de knoflook, uien, prei en de rode peper roerbakken en afblussen met de kippenbouillon.
3 Dan het uitgebakken ontbijtspek, de ham, de tomaten, tomatenpuree, de ktuiden en de sereh erbij. De santan erin laten smelten en de rijst en de kip toevoegen.
4 Dit ongeveer 45 minuten zachtjes laten pruttelen en regelmatig omscheppen.
Het uitgebakken spek moet knapperig zijn.
De sereh spriet eers voorzichtig pletten met een hamer en dan een platte knoop er inleggen.
posted by Djazair_girl on 01-08-2006
Leuk recept, maar jammer dat er spek en ham in wordt gebruikt. Wat je je in de plaats daarvan kunnen gebruiken?
posted by beens9 on 02-08-2006
In plaats van spek kan er een klein handje vol verse lavas doorheen. De ham kan wel weggelaten worden maar dan moet je gaan proeven wat je voor je gevoel nog mist. Dit kan van persoon tot persoon anders zijn. Dat is het makkelijke en leuke van dit recept.
Sucses met het experiment.
posted by ellouisa on 03-08-2006
wat is lavas??
posted by beens9 on 07-08-2006
Maggieplant wordt het ook wel genoemd.
Als daar niet an te komen is neem dan 3 of 4 maggieblokjes. Even oplossen in een kopje heet water en bij de rijst doen.