Kip nuggets
2005-10-09- Course: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - kipfilets (ik neem 1 kleine per persoon)
- 2 losgeklopte eieren
- een paar handen cornflakes (ik 'breek' ze altijd even in iets kleinere stukken)
- bloem, dat goed gekruid is met zout peper en paprikapoeder (of wat je zelf lekker lijkt, kipkruiden uit een potje doen het ook heel goed)
Method
Step 1
Snij de kipfilets in even grote stukken.
Haal ze door de bloem en daarna door het losgeklopte ei.
Wentel ze daarna door de cornflakes en bak ze aan beiden zijden goudbruin.
Dien ze warm op, je kunt ze eventueel opwarmen in de oven of magnetron, maar dit komt meestal niet ten goede aan de malsheid van de stukjes filets.
Eet smakelijk
posted by Jallie on 09-10-2005
oehh menn dat ziet er smakelijk uit 😀 krijg er spontaan trek van
posted by saadia29 on 09-10-2005
hmm erg lekker,missFrance:goedzo:
posted by miss france on 09-10-2005
en maklijk…
posted by Rzinia on 09-10-2005
hmmmm lekker
posted by oembibi on 09-10-2005
Op deze manier maakte ik ze ook vroeger en iedereen was er altijd gek op,men dacht dat ik ze zo uit de winkel had.
Dit recept heb ik ooit van een collega gehad,maar sinds er een iranees winkeltje bij ons in de buurt geopend is die kipnuggetpaneermiddel (of hoe je het ook noemt) verkoopt gebruik ik die.
posted by ellouisa on 09-10-2005
Wat je ook kan gebruiken is chips, klinkt heel raar, maar is superlekker. Als je chips met een smaakje neemt helemaal. Ik heb het vaak gemaakt en het is superlekker. Je moet wel even de chips een beetje verkruimelen.
posted by soulfa on 12-10-2005
jammie dit ga ik maken.
posted by miss_zainab on 15-10-2005
hey, dat heb ik gister gegeten, dat heeft mijn mama ook gemaakt, ze waren heerlijk..hmmmmmmmmmmm..!!
Liefs,
Zainab
posted by mia1981 on 18-10-2005
ik heb ze gisteren voor mijn mannetje gemaakt en hij was er helemaal gek van bedankt voor het recept 😉
posted by naoual on 21-10-2005
ik ga het vanavond proberen
posted by jamilagirl on 21-10-2005
hmmm lekker deze ga ik maken
posted by Oem Ishaaq on 25-10-2005
Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk. Bedankt voor het recept!
posted by Bollebuik on 10-11-2005
Ziet er lekker uit, ga ik ook eens proberen insha’Allah!
posted by Bollebuik on 10-11-2005
Een vraagje, maken ze dat in de restaurantsketens ook met cornflakes?
posted by mouad2310 on 15-12-2005
ik ga gelijk morgen cornflaks halen en dan ga ik dit maken. Lijkt mij lekker
posted by ellouisa on 15-12-2005
Ik maak deze altijd met paprikachips i.p.v. cornflakes, is echt lekker 🙂
posted by sami on 04-01-2006
heeeeeeeee ik heb ze gemaakt.ze waren zo goed en lekker.
posted by megrebgirl_k on 19-03-2006
is die kipfilets halal
posted by Nacira on 27-04-2006
Lieve schat, of de kip halal is maakt niet uit, halal en niet halal smaakt hetzelfde 😉
posted by saadia29 on 30-09-2006
Heb ik gister gemaakt, heeeeeeeeeeerlijk gewoon, ik had een zakje kipkruiden (paprika) gemengd met wat bloem en daarmee gekruid, toen in ei en cornflakes,heeeeeeeeeerlijk.
Thanx missyF 🙂
posted by framboosje on 11-02-2007
ik vroeg me af of die kip dan wel goed gaar is. is het niet verstandig om het eerst te koken in water?
posted by sjaahida on 11-02-2007
hij is dan wel gaar hoor je moet het vuur gewoon niet te hoog zetten. ik denk niet dat het lekker is de kip eerst te koken dan wordt het een beetje droog volgens mij
posted by marocalhoceima on 03-12-2008
Ik heb het ook uitgeprobeerd. Vond het erg lekker. Ik vroeg mij alleen af waarom je de bloem kruidt en niet de kip? Is daar een reden voor?
posted by sadiye on 13-04-2009
sow lekker
posted by saartje2009 on 23-10-2009
Ik ga ze maken ik deed dat vroeger ook met chips (maar dan naturel) is erg lekkr maar ik laat je wel horen oke
Groetjes allemaal saartje2009…
posted by saartje2009 on 06-11-2009
Ik heb ze op jou manier gemaakt voor mijn man en mijn 2 kinderen en ze vonden het heerlijk echt waar Miss France ga zo door
Groetjes saartje…!