Loader

Kip met Wortels

2008-11-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (1.3 / 5)

1.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 stukken kip
    4 grote winterpenen
    2 grote uien
    half bosje ma3dnous
    half bosje kasbour
    3 of teentje knoflook
    1 theelepel gember
    1 theelepel peper
    zout
    saffraan
    1/2 blokje kip knorr
    olie water

Method

Step 1

Kip ontvellen en wassen. De stukken kip in een pan doen. Mahdnouz en kasbour heel klein snijden en bij de kip doen. Vervolgens klein gesneden knoflook, gember, peper, zout en saffraan toevoegen. Ook doe je hierbij 1 geraspte ui en een klein beetje olie. Dit alles laat je ongeveer 10 minuten op hoog vuur aanbraden.

Vervolgens doe je er water bij totdat de kip onderwater staat. Voeg nog wat olie toe. De andere overgebleven ui klein snijden en in de pan toevoegen tesamen met het halve blokje knorr(voor extra smaak). Dit alles laten koken totdat de kip gaar is. Kip er dan uithalen en op een afgedekt bord leggen. Proef even of de saus goed van smaak is (evt. nog een stukje knorr toevoegen).

Ondertussen de wortels schoonmaken en in 3 stukken snijden. Deze 3 stukken vervolgens in de lengte doorsnijden. Hierna haal het harde midden uit de wortel en snij de stukken wortel in kleine reepjes (halve boogjes). Nu doe je wortels in de pan en laat deze meekoken totdat deze gaar zijn en de saus een beetje dikker geworden is.

Op het laatst nog heel even de kip meekoken. Als het klaar is alles op een mooi bord leggen en serveer hierbij Marokkaans Brood. Bismillah !!!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.