Kip met Wortels
2008-11-24- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(1.3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 3 stukken kip
4 grote winterpenen
2 grote uien
half bosje ma3dnous
half bosje kasbour
3 of teentje knoflook
1 theelepel gember
1 theelepel peper
zout
saffraan
1/2 blokje kip knorr
olie water
Method
Step 1
Kip ontvellen en wassen. De stukken kip in een pan doen. Mahdnouz en kasbour heel klein snijden en bij de kip doen. Vervolgens klein gesneden knoflook, gember, peper, zout en saffraan toevoegen. Ook doe je hierbij 1 geraspte ui en een klein beetje olie. Dit alles laat je ongeveer 10 minuten op hoog vuur aanbraden.
Vervolgens doe je er water bij totdat de kip onderwater staat. Voeg nog wat olie toe. De andere overgebleven ui klein snijden en in de pan toevoegen tesamen met het halve blokje knorr(voor extra smaak). Dit alles laten koken totdat de kip gaar is. Kip er dan uithalen en op een afgedekt bord leggen. Proef even of de saus goed van smaak is (evt. nog een stukje knorr toevoegen).
Ondertussen de wortels schoonmaken en in 3 stukken snijden. Deze 3 stukken vervolgens in de lengte doorsnijden. Hierna haal het harde midden uit de wortel en snij de stukken wortel in kleine reepjes (halve boogjes). Nu doe je wortels in de pan en laat deze meekoken totdat deze gaar zijn en de saus een beetje dikker geworden is.
Op het laatst nog heel even de kip meekoken. Als het klaar is alles op een mooi bord leggen en serveer hierbij Marokkaans Brood. Bismillah !!!!