Kip met rijst uit Libanon
2014-08-29- Cuisine: Libanese
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Kip met rijst uit Libanon – Ik las in een reisblad over een reis naar Beiroet. De schrijver had er zulke lekkere kip met rijst gegeten, djaj ma ruz. Geen recept erbij natuurlijk, dus ik op zoek. Kwam verschillende versies tegen en deze leek me het lekkerst. Het is even wat werk om de kip te koken en te plukken, maar je krijgt er een zeer smakelijke kip voor terug. Geniet ervan!
Ingredients
- - 1 kip
- 1 grote ui
- 3 laurierblaadjes
- 1 wortel
- Verse platte peterselie
- Zout en peper
- Gehakte peterselie
- 2 kopjes rijst
- Boter
- Handje pijnboompitjes
- Handje amandelen, gepeld
- Kaneel
Method
Step 1
Maak de kip goed schoon en haal het vel eraf, verdeel in stukken. Doe in een grote pan en schenk er water bij tot hij onder staat. Voeg peterselie, wortel in stukken, gesnipperde ui, de knoflook, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur met deksel op de pan gaar koken.
Haal de kip daarna uit de pan en zeef de bouillon. Houdt 2 kopjes kippenbouillon apart en doe de rest terug in de pan. Haal het kippenvlees van de botten en doe terug in de bouillon (zo blijft het lekker zacht).
Smelt in een pan 2 el boter en voeg de rijst toe. Bak het even op hoog vuur terwijl je goed roert. Voeg dan de bouillon toe en nog 2 kopjes water. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat dit op laag vuur gaar worden zonder te roeren.
Bak ondertussen de pijnboompitjes en amandelen goudbruin in wat boter. Serveer de rijst met de kip erop, bestrooi met amandel/pijnboompitjes en tenslotte wat verse peterselie en kaneel.