Kip met groenten lekker bij rijst
2010-05-19- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 1:45 h
Average Member Rating
(4.3 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 dubbele kipfilet in reepjes
1 pak roerbakschotel hollandse groenten uit de diepvries van AH
400 gram (witte)rijst
half zakje kruiden van verstegen voor marokkaanse kip
1 theelepel ras el hanout
1 theelepel kipkruiden
2-3 eetlepels olijfolie
en extra om in te bakken
1 volle eetlepel tomatenpuree
1 theelepel sambal
zout en peper
Method
Step 1
* meng een marinade van de olijfolie, kruiden van verstegen,
de ras el hanout, de kipkruiden en wat zout en peper. doe de kipreepjes hierin en meng goed laat dit minimaal 1 uur staan langer is beter.
* kook de rijst zoals je gewend ben.
* verhit een beetje olie in een wok of grote koekenpan en bak de kipreepjes hierin als de kip net gaar is voeg je de groenten toe bak dit voor 5 minuten goed door. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe (als je niet van pittig houd laat je de sambal eruit) meng het goed doorelkaar en voe er 100 ml water bij doe een deksel op de pan en laat nog een minuut of 10 op zacht vuur staan.
* schep de rijst op een bord en schep hierop het kipmengsel
eet smakelijk,
*lekker met een frisse salade van bijvoorbeeld ijsbergsla komkommer en augurk.
als je kinderen mee eten doe de sambal er dan apart bij voor wie het erbij wil.