Loader

Kip met citroen uit de oven

2007-03-17
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 29
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

29 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • STANDAARD RECEPT:
    een kip
    twee eetlepels van mijn kruidenmengsel ( zie garnalen in knoflooksaus) of ras el hanout
    beetje saffraan
    zout niet te veel de citroenen zijn ook zout
    half bosje ma3dnous
    een bosje kosbar
    drie uien
    twee a drie kleine of een grote ingemaakte citroenen
    ev. groene olijven
    MIJN DRAAI AAN HET RECEPT :
    EEN POT TUINBONEN
    VIER A VIJF AARDAPPELS (HIER HEB IK KRIELTJES GEBRUIKT WANT DIE HAD IK NOG LIGGEN)

Method

Step 1

maak de kip schoon

doe de uien, kobar en de ma3ghnoez en keukenmachine en maak die fijn (niet te fijn geen puree)

doe dat met alle kruiden, zout en de olijfolie bij de kip en wrijf die in ook in z'n gat tussen het vel, overal waar je maar bij kunt. bindt z'n pootjes vast

doe in in een warme pan en brandt m ff aan alle kanten aan

doe dan de overgebleven ui in de pan laat dat ook ff warm worden en doe er dan water bij tot de kip voor 3/4 onder staat (iets meer kan ook)

kook de kip dan drie kwartier voeg er dan de citroenen bij ( in stukken gesneden) dan nog een half uur koken.

verwarm de oven voor op 175 C en doe de kip dan nog een half uur 45min in de oven .

kook de rest van de saus in.

als je het op mijn manier doet kook je de suas tot hij iets dikker is dan doe je de aardappels erbij en als die gaar zijn doe je de tuinbonen erbij.

schenk nog wat saus over de kip als die in de oven is.

doe de kip op een bord en doe de schep aardappels enzo (met ev de olijven) eromheen

foto komt nog inshallah

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by miss ikkie on 21-03-2007

    hmm ik heb deze kippen zondag gemaakt, toen mn ouders en schoonouders langs kwamen.. maar ik had jouw (draai aan het recept) nog niet gezien.. ziet er heerlijk uit!!

  2. posted by sjaahida on 23-03-2007

    bedankt 😉

  3. posted by sjaahida on 29-03-2007

    jammer van degene twee gestemd heeft want iedereen die deze kip eet vind het altijd heel erg lekker

  4. posted by Rahma on 31-03-2007

    lijkt me heerlijk juist hoor, ik ben gek op tuinbonen en op krieltjes en zaitoen
    ziet er goed uit meid

  5. posted by sjaahida on 01-04-2007

    dank je wel meid 😉

  6. posted by sjaahida on 01-04-2007

    sommige mensen denken dat het allemaal olijven zijn en dan zeggen ze het is niet lekker want het zijn teveel olijven , maar het zijn niet zoveel olijven het meeste is tuinboon… maar ze zien het verschil niet. beide groen dus kan gebeuren

  7. posted by ellouisa on 02-04-2007

    ziet er heerlijk uit!!

  8. posted by sjaahida on 03-04-2007

    thanx ellouiasa

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.