Kip bestilla
2005-10-07- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 2 kipfilet
- 2 bosuitjes
- 2 uien (middel groot)
- beetje kosbar
- eetlepellepel kamoen
- 2 saffraan zakjes
- 1 bladerdeeg (kun je bij de chinees of slager halen)
- halve kilo amandelen
- 100 gram suiker
- 2/3 grote lepels kaneel
- 3 eieren
Method
Step 1
Je kookt het kipfilet in water met saffraan en 1 ui en zout een half uurtje en dan laat je de kipfilet koud worden en dan snijd je die in kleine stukjes.
Je kookt de eieren ook in het water en je maalt ze fijn. De amandelen kook je ook in water en dan pel je ze en laat je ze een 15 min drogen en dan maal je ze ook fijn, en dan doe je er suiker en kaneel bij en meng je het.
De uien en de bosuitjes die snij je in kleine stukjes en dan kook je samen in olie na 10 minuten doe je er zout bij en de kosbar, komijn en saffraan zakje en laat je het 15 minuten op een laag vuurtje staan. En dan gooi je kip er bij en de eieren en Roer je het goed door mekaar dan leg je de bladerdeeg goed en doe je 1 laag suiker, amandel, kaneel en doe je er een bladerdeeg vel tussen en dan 1 laag kip je kunt zelf uitmaken hoeveel lagen je maakt.
Als de bestilla in de oven goudbruin is geworden is die klaar dan kun je de bestilla versieren met suiker en kaneel.
Als je niet van amandelen houd kun je de amandelen kaneel en suiker weglaten en alleen voorbereiden met de kipmengsel. Succes!!!!
posted by chefkokkin on 07-10-2005
De foto komt nog.
posted by oem_mujahid2 on 07-10-2005
Salaam alaikoem,
Zou je mischien stap voor stap kunnen uitleggen hoe je dat moet doen met dat filodeeg??
posted by sihamkleuter on 07-10-2005
misschien eenidee om er een fot van te maken, voor diege die niet wten hoe ze het moeten vouwen.Ikkan het ook bij d evisbastilla plaasten, maar dan moet ik het eerst maken. Heb jij misschien wel bereidingsfotos gemaakt chefkokkin?
posted by chefkokkin on 07-10-2005
Asalam
Inderdaad sihamkleuter jouw visbestilla is een goed voorbeeld.
mijn fofto’s zijn mislukt maar de foto komt incha Allah nog.
Asalam Oem_mujahid2
De foliedeeg moet je uitrollen en er telkens een doek op plaatsten anders droogt het uit
Je neemt een bakblik en en besmeert die goed met boter, dan neem je een 4 vellen foliedeeg en doe plaatsje goed op de bodem tot de bakblik helemaal bedekt is dan vul je de kipmengsel en plaatsje een vel foliedeeg en dan neem je de de amandelmengsel op de volgende vel dan bedek je de bestilla goed door 1 vel er over heen te plaatsten en dan bij de zijkanten onder de bestilla te stoppen.
Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb
succes
posted by hellokitty on 06-10-2008
hoi chefkokkin,kan ik ook alles door elkaar heen mengen zonder er een vel tussen te zetten
posted by Meryem25 on 08-10-2008
Salaam zuster, Ik vraag me af he? Is het niet te droog met alleen kipfilet? Normaal gesproken wordt het altjd met hele kip gemaakt of is het een ander soort recept?
Groetjes Meryem
posted by monique8219 on 08-10-2008
ik heb laatst een bastilla gemaakt met ook alleen kipfilet en het was heerlijk.
helemaal niet droog. ik hou namelijk niet zo van hele kip. vind alleen de filets lekker.
posted by Frea Kerkhof on 20-12-2008
Ik kan helemaal geen gerecht ontdekken die ik in de tajin kan maken??
posted by sisitun on 21-12-2008
hoe groot is het bakblik?