Loader

Kersengebak

2008-12-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *140 g bloem
    *95 g boter/margarine
    *70 g suiker
    *100 g amandel gemalen
    *30 g ei
    *7 g dooier
    *28 ml melk
    *kaneel
    *65 g kersensaus, beetje dikke
    *ei om mee te bestrijken

Method

Step 1

Meng de boter met de bloem en suiker en amandel en ei en dooier en melk en kaneel in een kom.
Zet het deeg 30 minuten in de koelkast Rol de helft uit tot een vierkante lap van 0, 5 cm dik.
Besmeer deze lap met de kersensaus. Rol de andere helft uit ongeveer even dik of iets dunner en maak dunne repen en leg die er overheen als een ruitpatroon (zoals bij appeltaart).
Bestrijk de deegreepjes bovenop met geklutst ei. Leg het op bakpapier en bak 19 minuten op 200ºC. Verdeel het met een mes gelijk in 12 delen, eventueel snijd je de rafelige randen er af. Laat de stukken afkoelen op een rekje.

Als je wilt kan je het ook met aardbeiensaus of abrikozensaus maken.

Deel dit recept met anderen

Comments (16)

  1. posted by oma on 05-12-2008

    ziet lekker uit merci sadiye

  2. posted by sadiye on 05-12-2008

    geen dank oma 😉

  3. posted by souma on 06-12-2008

    sorry neem me niet kwalijk voor deze stomme vraag ik kook niet zo vaak ben pas begonnen met het leren koken. wat bedoelt u met 7 g dooier en ei g ect
    alvast bedankt

  4. posted by sadiye on 06-12-2008

    gewoon 7 gram eidooier.

  5. posted by souma on 06-12-2008

    bedankt

  6. posted by nadia78 on 01-04-2009

    ik begrijp het niet van de eieren kan je zeggen hoeveel eieren je nodig hebt is mss makkelijker. Thanx

  7. posted by mizz on 05-04-2009

    het ziet er lekker heerlijk.
    ik vraag u even. wat bedoelt het 30 gram ei? dit als 1 ei?? of niet. en wat bedoelt om 7 gram eigeel? dus het is totaal 2 eieren?? kun je even duidelijk uitleggen

    beslama

  8. posted by moslima on 01-06-2009

    mmmmmmm zier er heerlijk uit barktallah 3lik, deze ga ik zeker uit proberen bedankt voor het delen.

  9. posted by sadiye on 25-07-2009

    geen dank moslima

  10. posted by Samira82 on 04-09-2009

    Het ziet er heeerlijk uit. Echt wat voor mij ik ben gek op kersen. Maak jij de kersensaus zelf ?

  11. posted by Samyaa00 on 15-09-2009

    Toppertje!

  12. posted by sadiye on 15-09-2009

    😀

  13. posted by Naoual84 on 17-09-2009

    ik zou graag ook willen weten of wat je bedoelt met 30gr ei enz

  14. posted by sadiye on 17-09-2009

    dat moet je gaan wegen ok

  15. posted by Iempje on 19-09-2009

    hoeveel kaneel gebruik je ongeveer?
    en bedoel je die kersensaus in blik?? Zitten e rook gwn hele kersen bij?

  16. posted by sadiye on 19-09-2009

    gewoon een scheutje kaneel.kersensaus mag je zelf weten met hele kersen kan ja

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.