Kersengebak
2008-12-05- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *140 g bloem
*95 g boter/margarine
*70 g suiker
*100 g amandel gemalen
*30 g ei
*7 g dooier
*28 ml melk
*kaneel
*65 g kersensaus, beetje dikke
*ei om mee te bestrijken
Method
Step 1
Meng de boter met de bloem en suiker en amandel en ei en dooier en melk en kaneel in een kom.
Zet het deeg 30 minuten in de koelkast Rol de helft uit tot een vierkante lap van 0, 5 cm dik.
Besmeer deze lap met de kersensaus. Rol de andere helft uit ongeveer even dik of iets dunner en maak dunne repen en leg die er overheen als een ruitpatroon (zoals bij appeltaart).
Bestrijk de deegreepjes bovenop met geklutst ei. Leg het op bakpapier en bak 19 minuten op 200ºC. Verdeel het met een mes gelijk in 12 delen, eventueel snijd je de rafelige randen er af. Laat de stukken afkoelen op een rekje.
Als je wilt kan je het ook met aardbeiensaus of abrikozensaus maken.
posted by oma on 05-12-2008
ziet lekker uit merci sadiye
posted by sadiye on 05-12-2008
geen dank oma 😉
posted by souma on 06-12-2008
sorry neem me niet kwalijk voor deze stomme vraag ik kook niet zo vaak ben pas begonnen met het leren koken. wat bedoelt u met 7 g dooier en ei g ect
alvast bedankt
posted by sadiye on 06-12-2008
gewoon 7 gram eidooier.
posted by souma on 06-12-2008
bedankt
posted by nadia78 on 01-04-2009
ik begrijp het niet van de eieren kan je zeggen hoeveel eieren je nodig hebt is mss makkelijker. Thanx
posted by mizz on 05-04-2009
het ziet er lekker heerlijk.
ik vraag u even. wat bedoelt het 30 gram ei? dit als 1 ei?? of niet. en wat bedoelt om 7 gram eigeel? dus het is totaal 2 eieren?? kun je even duidelijk uitleggen
beslama
posted by moslima on 01-06-2009
mmmmmmm zier er heerlijk uit barktallah 3lik, deze ga ik zeker uit proberen bedankt voor het delen.
posted by sadiye on 25-07-2009
geen dank moslima
posted by Samira82 on 04-09-2009
Het ziet er heeerlijk uit. Echt wat voor mij ik ben gek op kersen. Maak jij de kersensaus zelf ?
posted by Samyaa00 on 15-09-2009
Toppertje!
posted by sadiye on 15-09-2009
😀
posted by Naoual84 on 17-09-2009
ik zou graag ook willen weten of wat je bedoelt met 30gr ei enz
posted by sadiye on 17-09-2009
dat moet je gaan wegen ok
posted by Iempje on 19-09-2009
hoeveel kaneel gebruik je ongeveer?
en bedoel je die kersensaus in blik?? Zitten e rook gwn hele kersen bij?
posted by sadiye on 19-09-2009
gewoon een scheutje kaneel.kersensaus mag je zelf weten met hele kersen kan ja