Loader

Kerrie-kersen taart(hartig!)

2009-01-26
  • Servings: 4
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - rode en groene paprika
    - pakje champignons
    - (groot blik)danerol deeg of 1 pakje bladerdeeg
    - groot pakje creme fraiche(je hebt altijd 2 maten geloof ik)
    - grote pot kersen
    - 2 zakjes kerriesaus
    - rode peper
    - 1 kipfilet
    - 1 geklutst eitje

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op de temperatuur die je nodig hebt voor het bladerdeeg(staat op pakje) vet een ovenschaal in, bedek het met (de inmiddels ontdooide) bladerdeegvelletjes, prik gaatjes in de bodem en zet het alvast eventjes in de oven(m.a.w. voorgaren). Als je dit niet doet heb je kans dat je de bodem niet gaar krijgt, dit probleem heb je overigens niet met daneroldeeg.

Snijd de groenten en kip. Bak de kip met het rode pepertje en wat zout en peper gaar. Voeg hierna de groente toe(niet te lang, tot je ziet dat de champignons vocht gaan verliezen, gaart namelijk nog verder in de oven)
Lek de kersen (goed!!)uit. voeg creme fraiche en zakjes kerriepoeder toe aan de mix(het wordt nu heel droog maar dat is juist goed!) goed roeren en als laatste de kersen toevoegen aan het mengsel. Weer even goed en voorzichtig roeren zodat de kersen niet stuk gaan.

Doe het mengsel in de (met bladerdeeg bedekte) ovenschaal en bedek met overgebleven plakjes bladerdeeg. prik er gaatjes in en besmeer eventueel met ei voor een mooi glimment effect.

Bak in de oven tot bladerdeeg mooi goudbruin is.

let op!! Dit is een hoofdgerecht, het vult heel erg. De samenstelling klinkt vreemd, maar het is echt heel erg lekker! sorry, geen foto

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by sadiye on 26-01-2009

    lijk me erg lekker ga ik zeker een xtje proberen.bedankt voor het plaatsen van het receptje.

  2. posted by ummsalman on 27-01-2009

    Laat met weten wat je er van vond ok?

  3. posted by ummsalman on 27-01-2009

    En let goed op de bodem, als je bladerdeeg gebruikt moet je eerst echt even die bodem in de oven zetten, want als het deeg nog helemaal niet gebakken is en je doet de saus er op wordt die bodem niet echt goed gaar, even 10 minuutjes ongeveer voorgaren dus!

  4. posted by sadiye on 28-01-2009

    ok bedankt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.