Loader

Kefta (Gehakt) in tomatensaus

2013-09-08
  • Servings: 1
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Ingredients

  • 400 Gram Gehakt
    - 6 Stuks Tomaten
    - 1.5 tl Komijn
    - 1.5 tl Paprikapoeder
    - 1 mespunt Kaneel
    - Koriander
    - Peterselie
    - 2 teentjes Knoflook
    - 1 stuks Ui

Method

Step 1

Bereiding saus:

Rasp 2 tomaten in een pan/tajine.  De overige tomaten ontvellen (even in gekookt water laten), en in kleine stukjes snijden. Ui fijnsnijden en toevoegen, vervolgens doe je alle kruiden erbij, koriander, peterselie, kaneel, paprikapoeder, komijn en zout en peper, beetje olie (of smen) en een klein glas water.

Zet alles op het vuur en laat lekker pruttelen indien het vocht bijna weg is nog wat water toevoegen, Ik doe er ook wat suiker bij dan is de bittere smaak van de tomaten weg.

Als je het op hebt staan maak ik ondertussen de balletjes klaar.

Gehakt in een kom doen, vervolgens doe je er 2 geperste knoflookteentjes, paprikapoeder, komijn, fijngesneden ui, zout en koriander en peterselie toe. Alles goed mengen en even in de koelkast zetten.

Pas als de saus klaar is nog  een beetje water toevoegen en als laatst de balletjes laat alles nog even op een laag vuurtje pruttelen. Bismillah

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.