Loader

Karamelknopen

2005-11-19
  • Servings: 35 ongeveer
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 27
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

27 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gr boter
    300 gr bloem
    1 zakje vanillesuiker
    125 gr suiker
    Garnering:
    Half potje bebogeen (caramelpasta van de Ruijter, staat bij chocoladepasta enz. in de supermarkt)
    150 gr gesmolten pure chocolade

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop boter en suiker en vanillesuiker/essence tot een romig geheel. Zeef bloem en doe dit bij het botermengsel.

Meng tot een zacht en luchtig deeg. Let op het blijft wel een plakkerig deeg, dus bestrooi je werkplek goed met bloem en ook je handen.

Maak er kleine bolletjes van (zo groot als een walnoot) en leg ze op een ingevette bakplaat.

Druk diepe kuiltjes in de bolletjes (met je vinger of achterkant van een mes ofzo). Bak ze 10-15 minuten tot ze licht goudbruin zijn.

Haal ze uit de oven en druk nogmaals de kuiltjes in (als de koekjes nog warm zijn). Laat ze daarna afkoelen. Verwarm de bebogeen (caramel) en roer goed zodat er geen klontjes meer inzitten. Vul elk kuiltje van de koekjes met een beetje caramel.

Smelt de chocolade en laat een beetje afkoelen. Laat de caramel hard worden in de koelkast en smeer er dan chocolade op, maar laat de rand van het koekje vrij. Laat de chocolade hard worden.

Je kan ook zelf caramel maken van zo'n blikje nestlé melk en wat suiker en boter, maar dit is net zo makkelijk en veel sneller.

Deze zijn echt zoooo lekker, als je van caramel houdt en helemaal als je van twix houdt.

LET OP!! Genoeg ruimte tussen de bolletjes houden op de bakplaat, want ze lopen heel erg uit!

Deel dit recept met anderen

Comments (30)

  1. posted by soumiariffia on 19-11-2005

    Ziet er goed uit! Smaakt het ook lekker? vast wel.. die caramelpasta die verkopen ze niet bij de c1000 waar haal jij hem altijd? Alvast bedankt
    Liefs,, Soumiariffia

  2. posted by soulfa on 19-11-2005

    jij kan bakken meid, ga ze zeker maken.

  3. posted by sihamkleuter on 19-11-2005

    wooow die zien er echt mooi uit!

  4. posted by ellouisa on 19-11-2005

    Ik koop die bebogeen bij de Albert Heijn of een andere wat grotere supermarkt. Het staat bij chocopasta, jam, pindakaas enz. En ja ze smaken lekker hoor 😀

  5. posted by ellouisa on 19-11-2005

    Thnx soulfa en sihamkleuter!

  6. posted by Rzinia on 20-11-2005

    wow wat mooi!

  7. posted by receptenvrouw on 26-11-2005

    ik heb recept opgeschreven en volgende week ga ik ze maken insaallah

  8. posted by ellouisa on 26-11-2005

    Dankje Rzinia 🙂 Goedzo meid, laat me weten of het gelukt is. Let op, wel genoeg ruimte laten tussen de bolletjes, want ze lopen heel erg uit!

  9. posted by soulfa on 01-12-2005

    deze ga ik volgende week maken.

  10. posted by ellouisa on 01-12-2005

    leuk soulfa! laat je weten hoe ze geworden zijn en wat je ervan vond?

  11. posted by serenity on 17-01-2006

    Ik heb ze gemaakt! 😀
    Ze waren alleen wel heel erg uitgelopen inderdaad, ik zag die opmerking over genoeg ruimte ertussen pas toen ik al klaar was…
    Iedereen vond ze wel erg lekker!
    Bedankt!

  12. posted by ellouisa on 17-01-2006

    Leuk om te horen serenity!!

  13. posted by minaatje on 02-02-2006

    die mongolenkoekjes zijn in de oven gesmolten ik heb alles gedaan wat er op t recept stond.
    dussssssss

  14. posted by MADAME CUISINE on 02-02-2006

    Minaatje dat is niet echt res[ectvol, zoals jij die koekjes noemt!
    Het recept klopt, en als je alles goed gedaan hebt, dan zal het wel aan je eigen bakkunsten liggen.

  15. posted by ellouisa on 02-02-2006

    Nouja er staat toch duidelijk bij dat ze erg uitlopen. Komt omdat er veel boter in zit. Misschien moet je eerst beter lezen voordat je begint te schelden. En sowieso met zulke woorden hoor je niet te schelden, goed voorbeeld ben je.

    En madame cuisine, bedankt lieverd 😉 :kus:

  16. posted by minaatje on 06-02-2006

    ok sorry
    ik was boos omdat ik me so op die koekjes heb verheugd

    maar wat heb ik nou fout gedaan
    want volgens mij heb ik alles gedaan zoals het moest!

  17. posted by MADAME CUISINE on 06-02-2006

    Het kan zijn dat je toch iets meer meel moest toeveoegen.
    Het ene meel neemt minder vocht op dan het ander.

    Tip: doe altijd eerst 1-test koekje in de oven.
    Komt deze er goed uit, prima.
    Anders kan je iets meer meel erbij doen.

  18. posted by ellouisa on 06-02-2006

    inderdaad, wat madame cuisine zegt 🙂

  19. posted by nina on 15-03-2006

    nou ik heb er meer meel bijgevoegd nadat ik bij 1 testkoekje zag hoe mislukt ze waren, nadatik er meel bij had gedaan waren ze harder en nadat ik klaar was vond ik ze niet lekker. Je proeft alleen boter en ze waren keihard geworden. Vind het jammer dat ze me niet gelukt zijn, ze zijn nl bedoeld voor een feest zaterdag ;-(

  20. posted by ellouisa on 15-03-2006

    ze moeten heel erg uitlopen en je moet er niet t eveel meel bij doen. Het zijn boterkoekjes en die lopen erg uit, maar zijn daarna heel lekker ze horen naar twix te smaken (met de karamel en chocolade erbij). Dus niet te veel bloem erbij doen

  21. posted by Raya on 26-04-2006

    Even een vraagje…. in welke supermarkt haal jij die bebogeen? Zoek me suf, kan het echt niet vinden. En ik wil graag die koekjes proberen.

  22. posted by MADAME CUISINE on 26-04-2006

    J ekan het bij Super de Boer kopen.
    Het staat bij de pindakaas enz.

  23. posted by Raya on 01-05-2006

    Bedankt!! Dan ga ik van de week maar eens bij Super de Boer kijken….

  24. posted by cookie_love on 20-10-2006

    ik de koekjes nu maken ik hoop zo dat ze gaan lukken joh,
    😀

  25. posted by cookie_love on 20-10-2006

    ooh ik had ook nog een typ voor de mensen als het gaat uitlopen kan je ze beter in vormpjes doen dan heb je er geen last van:D

  26. posted by cookie_love on 20-10-2006

    ooh en nog een vraag hooert en geen bakpoeder bij

  27. posted by cookie_love on 20-10-2006

    sorry ben blind ikzie het al ztaan hahhaa

  28. posted by koekiemonster on 01-11-2006

    Ze waren heerlijk Ellouisa!! Mijn zonen vonden ze te zoet, maar de vrouwen houden wel van dit lekkers. We hebben wel wat minder boter gebruikt, nl. 200 gram en dat ging prima. Bedankt hoor!

  29. posted by ellouisa on 02-11-2006

    bedankt dames!!

  30. posted by sadiye on 05-04-2009

    hmmm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.