Kaneelbroodjes
2014-09-01- Cuisine: Franse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 16
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten voor 16 stuks:
- 800 gr bloem
- 40 gr verse gist (of 2 zakjes gedroogde gist)
- 400 ml lauwe melk
- 80 gr suiker
- 140 gr boter op kamertemperatuur
- Snufje zout
- 2 tl kaneel
Vulling:
- 200 gr boter op kamertemperatuur
- 140 gr suiker
- 1 el kaneel
- Om te bestrijken:
- 2 eidooiers
Method
Step 1
Meng bloem met de suiker, gedroogde gist en kaneel (als je verse gist gebruikt, die oplossen in een beetje melk met suiker en 10 minuten laten staan). Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot hij lauw is en voeg toe aan de bloem. Meng tot een samenhangend deeg en doe dan een snufje zout erbij. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg (15-20 minuten). Laat een uur rijzen op een warme plaats.
Maak ondertussen de vulling door de boter te mengen met de kaneel en suiker.
Als het deeg gerezen is, even doorkneden en in twee stukken verdelen. Rol ieder stuk uit tot een groot vierkant en bestrijk met de vulling. Rol dan op en snijd in stukken van ongeveer 5 cm. Druk in het midden een mes (op zijn kant, dus niet de snijkant) zodat je een inkeping in het midden krijgt. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat een half uurtje rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en klop de eidooiers los met een paar druppels water. Bestrijk de broodjes er mee en bak ze in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Een aantal tips:
- Zorg dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn en maak de melk niet te warm (lauw is genoeg).
- Laat de gist niet in aanraking komen met zout of met de boter, dan kan het zijn werking verliezen.
- Kneed het deeg zeker 15-20 minuten tot het mooi zacht is (ik gebruik een broodbakmachine om te kneden).
- Laat het deeg goed rijzen, het moet echt zichtbaar in volume toegenomen zijn.
- Bij het uitrollen het deeg niet te dun maken, een halve cm dikte is perfect.
- Bestrijk ze geheel met het eimengsel en verdeel het gelijkmatig. Als je stukken onbedekt laat geeft dat een lelijk resultaat.