Kaneel croissantjes
2007-02-15- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 4 koppen bloem gezeefd
- 2 theel. bakpoeder
- 2 eieren losgklopt
- 1/2 kop suiker
- 125 g boter
- 1/2 kop sinaasappelsap
Method
Step 1
Voor de vulling
1 eetl.suiker
1 theel.kaneel
Maak de deeg van bloem, bakpoeder, suiker, boter en sinaasappelsap
leg het deeg 1 uur in de koelkast.Verwarm de oven voor op 180/gas op stand 4
Verdeel het deeg in vier stukken en rol elke stuk op een met bloem bestoven plek uit tot grote dunne ronde lappen.Meng suiker en kaneel strooi dit mengsel over het deeg.
Snijd elke ronde lap in vier bijna driehoekige stukken en snijd deze stukken nog eens door, zodat elke lap in acht stukken verdeeld is.
Rol elke stuk op vanaf de buitenkant naar het midden van cirkel en leg de kaneelcroissant op een ingevette bakplaat en bak ze ong 20 minuten lichtbruin.
posted by ellouisa on 25-02-2007
Klinkt lekker! En ook niet moeilijk, het hoeft niet te rijzen enz.
posted by elviarr on 28-02-2007
nee,alleen een uurtje in koelkast
posted by cookiemam on 02-03-2007
en ellouisa, heb jij de croissantjes uitgeprobeerd???????
posted by sadiye on 24-10-2008
waarom moet er sinaasappel in de deeg?
posted by sadiye on 23-11-2008
heeft iemand deze al gemaakt?
posted by sadiye on 08-08-2009
???