Kalinti – karan – karantika
2012-01-25- Cuisine: Algerijnse, Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht, Lunch, Snack
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 1
- Servings: 4
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Average Member Rating
(4 / 5)
45 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee
Kalinti – karan (ook wel karan in Oujda of karantika / garantita in Algerije) is een Vlaan- of quiche-achtige gerecht gemaakt van kikkererwtenmeel en eieren. Het is populair in het noorden van Marokko (Tanger en omstreken), waar het verkocht wordt in stukjes als straateten.
Kalinti ontleent zijn naam van het Spaanse woord warm, caliente. Het is vergelijkbaar met de gebakken pannenkoeken socca de Nice van Frankrijk en farinata van Italië.
Het is daarnaast erg lekker met stokbrood en wat komijn er bij.
Ingredients
- - 250 gram gezeefd kikkererwtenmeel (te koop bij Surinaamse toko's)
- 1 liter lauw-warm water
- 4 eieren
- 1 Marokkaanse theeglas olie
- 1,5 koffielepeltje zout
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
Meng het een beetje met de blender.
Klop het mengsel daarna luchtig met een staafmixer.
Doe het beslag in een ovenschaal.
Doe er kleine blokjes boter erop en zet het de voorverwarmde oven voor ongeveer drie kwartier.
De laatste 10 minuten kan je eventueel de grill aanzetten voor een mooi bruin resultaat.
Let wel op dat het lekker zacht van binnen moet zijn :D...
Kalinti wordt best warm geserveerd, met of zonder brood. Zout, komijn en harissa worden toegevoegd voor de smaak.
kikkererwtenmeel kan worden gevonden in de Aziatische, Midden-Oosterse, Turkse en Marokkaanse winkels. Je kunt ook jouw eigen kikkererwtenbloem maken.
Succes en eet smakelijk… Laat een reactie hieronder als je het gemaakt hebt 🙂