Kalfsvlees met barkokk en amandelen.
2006-03-14- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * Kalfsvlees ( 3 flinke lappen, in stukken gesneden)
* Halve bosje kasbour/halve bosje ma3dnoss
* 3 uien ( fijn gesneden)
* 2 teentjes knoflook (geperst)
* 1 el zwarte peper,1 el saffraan,mespuntje skinjber (gember)2 el kaneel, evt. Ras el hanout
* Glas olie + beetje smen (ranzige boter), of halve glas olie+halve glasolijfolie
Voor de barkokk:
*Beetje suiker
*el mazhar
* smen (ranzige boter)
* Beetje kaneel
*scheutje olie (voor de glans)
Method
Step 1
amanadeln:
* beetje bakken tot een gouden glans krijgt. Niet te lang, ze branden heel snel aan.
* Doe het vlees in de pan, met de uien en de knoflook. Even laten bakken.
Vervolgens doe je alle kruiden erbij, behalve de kaneel.
Laat dit bakken, tot je de gebakken uien ruikt. Dan doe je de kaneel erbij. En water. Het water laat je even koken en dan zet je het vuur zachter. Laat het vlees goed koken, hou het in de gaten doe er zo nodig water bij. Pas op dat de marka niet aanbrand want dan word het heel erg bruin en drapperig en ziet het gerecht er niet echt lekker uit. Ik laat t vlees altijd 2 a 3 uur koken zodat het echt zacht en mals word (pas wel op dat je het dan niet te wild roert, want anders liggen die mooie stukken vlees zo uit elkaar)
Ondertussen kook je de amandelene pel je ze.
Als t vlees bijna klaar is, dan laat je een klein beetje water koken. ( de barkokk moet er bovenuitkomen zeg maar) Dan voeg je de barkokk toe, en zet je het vuur lager. Je strooit er suiker, kaneel over en doet er een schuetje mazhar bij. Laat het even koken tot de pruimen een beetje zijn opgezwollen.
Ondertussen bakje de amandelen bruin in een koekenpan met een beetje olie. Pas wel op dat de amandelen helemaaal droog zijn en niet vochtig zijn als je ze in de pand oet want danblijven ze zacht van binnen. Doe er zout bij, zodat de olie niet gaat spetteren.
Dan laatje de barkokk even uitlekken. Doe t vlees met marka in de bord en leg de barkokk erop zoals jij dat wilt (beetje versieren) vervolgens strooi je de amandelen eroverheen en je gerecht is klaar. Neemt ongeveer 2 a 3 uurjtes in beslag. Ik begin altijd rond half vier met koken dan ben ik rond 6 uur altijd klaar..
succes!!
Kippetje
posted by marocovic on 17-03-2006
hhhhm lekker egt marokaanse eten
posted by zilla on 10-07-2006
Dit ga ik absoluut maken. Lijkt me heerlijk!!
posted by darih007 on 20-04-2012
Allah 3tik a saha!! Was super lekker, iedereen heeft genoten 🙂