Loader

Kaasuibroodjes

2015-12-23
  • Yield: 12 grote of 24 kleine broodjes
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.3 / 5)

2.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.

Ingredients

  • voor 12 grote of 24 kleine broodjes:
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 250-300 ml lauw water
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • Vulling:
  • 200 gr geraspte kaas (vers!)
  • 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
  • Om te bestrijken:
  • 1 eigeel
  • Scheutje melk of water

Method

Step 1

Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.

Step 2

Laat 1 uur rijzen.

Step 3

Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.

Step 4

Laat ze nog n kwartiertje rijzen.

Step 5

Klop de eierdooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.

Andere versies

1-  Kaasuibroodjes

2- Kaasuibroodjes

3- kaasuibroodje

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.