Kaasuibroodjes
2013-07-15- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Lunch, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 12 grote broodjes
- Servings: 6
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.
Ingredients
- voor 12 grote broodjes:
- 500 gr bloem
- 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
- 4 el olijfolie
- 1 tl zout
- 250-300 ml lauw water
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl paprikapoeder
Vulling:
- 200 gr geraspte kaas (vers!)
- 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
Om te bestrijken:
- 1 eigeel
- Scheutje melk of water
Method
Step 1
Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.
Laat 1 uur rijzen.
Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.
Laat ze nog een kwartiertje rijzen. Klop de eidooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.
posted by iell on 18-07-2013
Ik wil deze broodjes graag maken maar dan 8 stuks. Hoeveel moet je dan per ingrediënt gebruiken?
posted by boushra on 28-07-2013
Ik heb deze broodjes gisteren gemaakt en ze zijn goed gelukt, ze waren ook heerlijk! Bedankt voor het recept.