Kaas
2005-12-11- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.9 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 2 liter melk
1 citroen
zout
bieslook en peterselie om te garneren
Method
Step 1
Doe de melk in een ruime pan zet de pan op het vuur en als kookpunt bijna bereikt is de pan van het vuur halen en de citroen erbij persen en zout naar smaak toevoegen. Laat de melk dan koken tot het eruit ziet alsof er kwarkstukjes in water rondzwemmen :-)Dan in een vergiet laten uitlekken en wat je opvangt moet je goed in de zeef laten uitlekken, de zeef omkeren op een bord en dan in de koelkast zetten. Eventueel garneren naar smaak en wens.
Eet smakelijk!
posted by chefkokkin on 12-12-2005
lekker………………
posted by hamdoulilah on 26-12-2005
salaam
ik vraag mij af wat voor melk er in moet volle,halfvolle of karne melk
alvast bedankt
posted by Nacira on 27-04-2006
Ik heb volle melk gebruikt
posted by Samira82 on 21-05-2007
Ik ga dit binnenkort echt proberen !
Ik heb wel een paar vraagjes…
Kan je deze kaas smeren of moet je er stukjes/plakjes vanaf snijden ?
Hoe lang zou dit goed blijven ? Kan het worden ingevroren denk je ?(gewone kaas nl wel)
ALVAST BEDANKT !!
Ik denk er trouwens aan om het eerst gewoon te proberen om te zien hoe het word en misschien daarna met ananassap. Ik ben nl gek op ananas zuivelspread 🙂
posted by Samira82 on 22-05-2007
Jammer ik vond het tegenvallen…
Het had bijna geen smaak op melk na 🙁
posted by xchidax on 08-01-2009
kaas moet normaal toch 2 tot 6 maanden ofso op de plank blijven staan?(rijpen) misschien was er daarom niet zoveel smaak aan