Ka3b Leghzal
2015-05-19- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt, Snack
- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
- Cook Time: 20m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes zijn wel het meest bekende koekjes uit Marokko, je komt ze overal tegen. Ze worden gemaakt van marsepein en oranjebloesem water (Mazhar).
Ingredients
- Voor het deeg:
- 125 gram gesmolten boter
- Mespuntje zout
- Ongeveer 300 milliliter warm water
- Een halve glas oranjebloesem water (Mazhar)
- Ongeveer 900 gram bloem
- Vulling:
- 1 kg gepelde en gemalen amandelen
- Een halve theelepel kaneel
- Een halve glas oranjebloesemwater (Mazhar)
- 300 gram poedersuiker
- Een eettlepel boter om het geheel te kneden
Method
Step 1
Doe de bloem in een bak en doe er meteen de gesmolten boter, zout, Mazhar en rustig aan- al knedend- het warme water bij. Het deeg moet zeer goed gekneed worden.
Maak uiteindelijk 4 ballen van het deeg en wat wikkel plastic om het bakje met het deeg erin.
Step 2
Pak 1 deegbal om mee te beginnen. Rol deze deegbal uit op een gladde oppervlakte tot een dunne laag. Snijdt dan vierkante vormen uit van ongeveer 3cm en leg dan een vulling in het midden van het vierkantje. Doe daarna een stukje deeg van het vierkantje eroverheen en maak licht een maanvormige koekje. Snijdt deze tot de juiste vorm en versier met een pincet de K3aab Legzaal naar wens.
Step 3
Verwarm de oven op ongeveer 150/175 graden en bak de K3aab Legzaal in ongeveer 15 a 20 minuten gaar.
Step 4
Vulling:
- 1 kg gepelde en gemalen amandelen ,
- Een halve theelepel kaneel,
- Een halve glas oranjebloesemwater (Mazhar),
- 300 gram poedersuiker,
- Een eettlepel boter om het geheel te kneden.
Alles bij elkaar mengen en goed kneden. Vervolgens lange plakken maken van ongeveer 3 cm dikte. Zet deze op een plaat en dek af met wat plastic folie en leg het weg, totdat het gebruikt gaat worden.
Later bij het gebruiken maak je kleine balletjes en deze rol je tot (medium) slierten die niet te dik en niet te dun zijn.
posted by Manar on 30-06-2016
Lekker
Recept