Loader

Ischekred, koeienpoten met kikkererwten

2006-01-11
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 koeienpoot in stukken gesneden.
    1 grote ui
    2 tomaten
    paar takjes kesbour
    scheut olie (half olijf en zonnebloemolie)
    zout
    1 theelepel peper
    1 theelpel gember
    klein beetje komijn
    300 gram kikkererwten
    halve theelepel paprikapoeder
    saffraan
    (eventueel een wortel en/of een meiknol. (left/dzeft)

Method

Step 1

  • De koeienpoten kan je tegenwoordig geschroeid en in stukken gesneden krijgen bij de slager.

  • Was de poten en doe ze in de pan met de olie
  • Zout ze en strooi er saffraan over.
  • Snij de ui in grove blokjes.
  • fruIt de ui samen met het vlees.
  • Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes, snij de kesbour en doe het in de pan.
  • Kruid het geheel heel goed en doe er een half glas water bij.
  • Laat dit even 10 minuten op een laag vuurtje sudderen
  • Voeg dan 1 liter gekookt water toe.
  • Laat het geheel 45 minuten tot een uur koken.
  • Voeg dan de geweekte kikkererwten toe en kook het geheel tot dat alles goed gaar is en de saus mooi ingedikt is.

Gebruik een snelkookpan, dan gaart het sneller en behoud je de smaak.
In een gewone pan moet je steeds meer water toedienen en dan duurt het ook langer.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by zaja on 17-01-2006

    Thanks dit vind mijn man erg lekker! heb je ook het gerecept van schapen hoofd?!

  2. posted by MADAME CUISINE on 17-01-2006

    sukkeltje, ik ben het je zus…..

  3. posted by Hajira on 26-01-2006

    hahahahahahahahahahahahahahahahahaha
    die is goed…..
    ”sukkeltje, ik ben het je zus”

  4. posted by MADAME CUISINE on 20-10-2006

    ja, toch? Ze kan me gewoon bellen..

  5. posted by livies on 29-09-2008

    leker ecept ik zal het zekker uitproberen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.