Inktvis in een pittige kerriesaus
2005-11-21- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten
2-3 sjalotjes
2 theelepels knoflook, fijngehakt i
8 gedroogde rode pepertjes, geweld en ontpit
1-1 1/2 eetlepel koriander
3 theelepels djinten (komijn)
45 g gedroogde kokossnippers
1 theelepel koenjit (kurkuma)
4-5 eetlepels kokos- of arachideolie
6 schijfjes verse gember
1 stengel sereh (citroengras), in de lengte gehalveerd
3 citrusblaadjes
5 dl dikke kokosmelk
zout en versgemalen zwarte peper
750-800 g schoongemaakte inktvis, afgespoeld en in stukjes sneden
Method
Step 1
Draai in een keukenmachine een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, pepertjes, ketoembar, djinten, kokossnippers en koenjit.
Verhit de olie in een pan of wok en fruit de kruidenpasta er 5 minuten in. Doe er gember, citroengras, citrusblaadjes, kokosmelk en zout en peper (naar smaak) bij.
Breng het geheel aan de kook; temper het vuur en laat het 3-4 minuten al roerend pruttelen.
Voeg de inktvis toe en laat hem 3-4 minuten stoven tot het visvlees beetgaar is.
Als inktvis te lang wordt gekookt, smaakt hij niet zo goed omdat hij taai wordt.
posted by Rzinia on 22-11-2005
dit ziet er lekker uit!
posted by soulfa on 07-08-2006
die foto klopt niet
posted by jamilagirl on 04-09-2006
wat raar ik had de goede foto bij geplaats.