Loader

Inktvis in een pittige kerriesaus

2005-11-21
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten
    2-3 sjalotjes
    2 theelepels knoflook, fijngehakt i
    8 gedroogde rode pepertjes, geweld en ontpit
    1-1 1/2 eetlepel koriander
    3 theelepels djinten (komijn)
    45 g gedroogde kokossnippers
    1 theelepel koenjit (kurkuma)
    4-5 eetlepels kokos- of arachideolie
    6 schijfjes verse gember
    1 stengel sereh (citroengras), in de lengte gehalveerd
    3 citrusblaadjes
    5 dl dikke kokosmelk
    zout en versgemalen zwarte peper
    750-800 g schoongemaakte inktvis, afgespoeld en in stukjes sneden

Method

Step 1

Draai in een keukenmachine een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, pepertjes, ketoembar, djinten, kokossnippers en koenjit.

Verhit de olie in een pan of wok en fruit de kruidenpasta er 5 minuten in. Doe er gember, citroengras, citrusblaadjes, kokosmelk en zout en peper (naar smaak) bij.

Breng het geheel aan de kook; temper het vuur en laat het 3-4 minuten al roerend pruttelen.

Voeg de inktvis toe en laat hem 3-4 minuten stoven tot het visvlees beetgaar is.

Als inktvis te lang wordt gekookt, smaakt hij niet zo goed omdat hij taai wordt.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by Rzinia on 22-11-2005

    dit ziet er lekker uit!

  2. posted by soulfa on 07-08-2006

    die foto klopt niet

  3. posted by jamilagirl on 04-09-2006

    wat raar ik had de goede foto bij geplaats.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.