Ingelegde citroenen
2015-01-16- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 20 à 24 kleine citroenen met dunne schil
- 30 à 45 grof pekelzout
Method
Step 1
Snij elke citroen in vieren, maar niet helemaal door zodat de schijfjes nog aan één kant aan elkaar zitten.
Strooi wat zout op de bodem van een grote aardewerken pot en op de citroenen en stapel die zo in de pot dat ze goed geplet zijn en bijna helemaal in hun sap liggen. Als er niet genoeg sap is, kun je 2 á 4 citroenen extra uitpersen, en dat extra sap in de pot doen.
Dek af met een deksel of een bord en laat trekken op een koel plekje.
Roer na 4 dagen door de citroenen en dek ze nu eerst af met dubbel of driedubbel gevouwen plastic folie (goed aandrukken) en daarna met het deksel. Laat zo nog een maand staan. Spoel de citroenpartjes even af onder de koude kraan voor je ze gebruikt in gerechten.
Tip: Leg de citroenen bij voorkeur in de winter in, dan zijn ze op hun sappigst
posted by chamch on 26-10-2005
wat is pekel zout, hezelfde als gewoon tafel zout
posted by Samyrah on 26-10-2005
Neen geen tafelzout dat is te fijn, pekelzout is iets dikker van structuur.
posted by ellouisa on 26-10-2005
Hey deze komt uit zo’n klein kookboekje: Marokkaans koken. Van Anne Wilson, toch? Tenminste bij mij staat er precies dezelfde foto in.
posted by Samyrah on 26-10-2005
zou het niet weten, deze foto komt van het internet, mijn digitaaltje is stuk.
posted by MADAME CUISINE on 26-10-2005
ik gebruik gewone zout, lukt net zo goed.
posted by karima on 31-12-2005
ff vraagje. wat moet je dan met die citroenen doen serveren bij iets of gewoon opeten??