Loader

Indonesische kip met rijst

2008-12-18
  • Servings: 4
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 5 kipkarbonaadjes
    * 1 klein blikje tomatenpuree
    * 3 el. ketjap manis
    * 3 kleine uien
    * 1 ½ el. tomaten ketchup

    * 6 tl. bruine basterdsuiker

    * 3 el. azijn

    * 2 tl. sambal oelek

    * 2 teentjes knoflook

    * 4 eieren

    * paprikapoeder
    * 400 gr. pandan rijst
    * boter
    * water
    * zout
    * zwarte peper

Method

Step 1

Ontvel de kipkarbonaadjes en smeer ze in met zwarte peper, zout en paprikapoeder.

Braad ze in een pan met boter, voeg water toe en laat de kip in ongeveer 20 min.gaar worden.

Haal de karbonaadjes uit de pan en laat ze afkoelen.

Laat de overgebleven jus in de pan zitten en voeg toe:
- ketjap manis
- tomaten ketchup
- bruine suiker
- azijn
- sambal oelek
- gesneden knoflook
- tomatenpuree

Het geheel goed verhitten en doorroeren. Voeg dan ongeveer 3x de inhoud van het lege blikje tomatenpuree met water toe. Naar smaak eventueel extra sambal toevoegen.

Fruit de gesneden ui goudbruin en voeg die aan de pan toe.

Pluis de afgekoelde karbonaadjes uit en voeg deze ook aan de pan toe.

Serveren met pandan rijst en een gekookt eitje.

Tip: Maak dit gerecht een dag voordat je het wilt serveren, dan is de smaak nog lekkerder!

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by ummsalman on 17-01-2009

    Sorry maar wat zijn kipkarbonaadjes? Welk deel van de kip zeg maar

  2. posted by ma3asalaam on 10-04-2009

    Phoe dat weet ik eigenlijk niet eens! haha, er zit sowieso bot aan. Maar je kan gewoon bij de slager vragen..

  3. posted by ma3asalaam on 10-04-2009

    Je kan trouwens ook gewoon kippenpoten gebruiken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.