Loader

Ijshoorntjes

2015-06-20
  • Yield: 20/24
  • Servings: 1
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Deze ijshoorntjes zijn heerlijk als voorafje of voor een gezellig avondje. Hartstikke lekker en snel gemaakt.

Ingredients

  • - 1 pakje bladerdeeg
    - Slagroom
    - Geleermiddel/(halal)gelatine
    - Witte of melkchocolade gesmolten voor de decoratie.
    - Piramidevormpjes van aluminiumfolie.
    Botercrème:
    - 300 gram ongezouten roomboter
    - 250g poedersuiker
    - Mespuntje zout
    - 1 eetlepel roomkaas
    Voor de smaak van de botercrème kun je variëren:
    - voor aardbeiensnack gebruik je aardbeien,
    - voor mangosmaak gebruik je mango,
    - voor mokkasmaak gebruik je koffie,
    - voor citroensmaak gebruik je citroen..

Method

Step 1

Bereiding aluminiumvormpjes en bladerdeeg:

De bladerdeeg eerst in lange reepjes snijden.

Scheur wat aluminiumfolie in vierkante stukken can ongeveer 12 cm..

Draai deze in langwerpige piramidevorm om later de reepjes bladerdeeg er omheen te draaien..

Stop ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 220c en bak ze tot ze mooi bruin zijn..

Wanneer ze uit de oven gehaald worden de hoorntjes even laten afkoelen en de folie er voorzichtig uit trekken..

Ze zijn wanneer ze afgekoeld zijn klaar om gevuld te worden.

Bereiding botercrème:

- 300 gram ongezouten roomboter

- 250g poedersuiker

- Mespuntje zout

- 1 eetlepel roomkaas

Klop deze ingrediënten samen stijf in een kom.

Klop vervolgens 200 milliliter slagroom stijf in een aparte kom.

Afhankelijk van de smaak die je wilt hebben:

(pureer 150 van het fruit wat je wilt gebruiken -bijv aardbeien- of een halve citroen uitpersen of een klein kopje gezette zwarte koffie)

Smelt de gelatine en mix deze met de botercrème, meteen daarna de smaak aan de botercrème toevoegen.

Smelt alvast wat chocolade voor het decor.

Mix voorzichtig de opgeklopte slagroom met de botercrème die je bereid hebt en laat het zo luchtig mogelijk blijven.

Doe dit mengsel meteen in de koelkast en laat het minstens 3 uur opstijven..

Hierna kun je het mengsel met een lepel of spuitzak in de van bladerdeeg gemaakte ijshoorntjes vullen..

Decoreer met gesmolten chocolade en laat ze minstens een half uurtje weer in de koelkast harden..

Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.