Ijshoorntjes
2011-08-28- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
29 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 500 gr. bloem
- 150 gr. gesmolten boter
- 50 gr. poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 ei
- marokkaanse theeglas melk
Vulling:
- blikje nestle
- waltnoten of amandelen
Method
Step 1
Meng alles voor het deeg met elkaar, en kneed dit goed tot een soepel deeg. rol het uit en snijd er dunne reepjes van, en wikkel ze om de ijzeren cornetto hoorntjes. die je eerst hebt ingevet. Bak ze in de oven op 180 graden totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben.
Vulling, het blikje nestel ongeveer een uur in een snelkookpan laten koken, na een uur is het wel karamel geworden. Doe door de karamel gehakte walnoten of gehakte amandelen. Vul hiermee de hoorntjes .
Het beste is de vulling van te voren te maken.
Je moet hier speciale ijzeren hoorntjes voor hebben, ik heb ze in Marokko gekocht. Het zijn best moeilijke koekjes om te maken, ze nemen veel tijd in beslag.
posted by Shnieula on 07-10-2005
Kom op met het recept.
posted by sihamkleuter on 07-10-2005
joepie koekjes!!!!!
nog meer, nog meer. hahaha
ik ga ook koekjes makenmaar pas tegen het eind van de ramadan dan zet ik het hier op met foto’s.
iedereen die al foto’s hebbben please zet er op.
ik ben gek op koekjes
posted by Shnieula on 07-10-2005
Ik kan ook lekkere koekjes maken. Maar pas tegen l3ied aan wil het gaan maken.
Van de week willen oemZenji en ik sellou maken.
posted by sihamkleuter on 07-10-2005
i sgoed schnieula wel foto’s amken he!
posted by Shnieula on 07-10-2005
Mijn digitale camera is een onderdeel van de keukengerei geworden…
posted by ellouisa on 11-10-2005
mmm deze zien er lekker uit, kom op met dat recept!!
posted by karima on 21-10-2005
hhhmmm…..die koekjes zijn verukkelijk…ik zie ze vaak op feesten en wou ze maken…maar had het recept niet.:( nu heb ik het wel:D
thanks meid zo door haan(Y)
posted by sai77 on 31-10-2005
kan ik ze ook later vullen dus de karamel maken en pas later vullen
posted by soulfa on 31-10-2005
ja dat kan ook.
dat doe ik ook altijd, ik vul ze een dag later.
posted by ismahane26 on 23-01-2006
hoi soulfa,
ik zie dat die hoorntjes aan een kant wat bruiner zijn. Mijn vraag is dus: leg je de hoorntjes liggend in de oven of staand, dus met de punt van het cornettohoorntje naar boven?
Hoop snel van je te horen.
Groetjes,
Ismahane
posted by wafae_gril on 11-10-2008
wat is blikje nestle ik heb er op gezogt maar ik kon het niet vinden ik vraag de mensen die super markt werken maar ze kunnen het niet eens kan iemand me helpen
posted by monique8219 on 11-10-2008
volgens mij is het gecondenseerde gezoete melk.
staan bij albert heyn e.d. gewoon in het schap. ik gebruik het weleens om limoentaart of kokosijs te maken.
posted by wafae_gril on 03-11-2008
thnx:D
posted by nouala on 05-12-2008
hallo,ik klikte op de foto van de hoorntjes maar ik kreeg een andere recept hebt u ook het recept van de hoorntjes ik wil ze graag maken voor el aid.
posted by soulfa on 08-04-2009
wat raar, die foto die ik nu zie is niet van de ijshoorntjes.
posted by hammoudi on 28-05-2009
hmmm ik ga het vogende week probeeren
posted by sadiye on 04-09-2009
deze foto klopt niet met het recept denk ik
posted by gerda on 04-09-2009
maar dekoekjes op deze foto lijken wel erg lekker