Huzarensalade
2005-11-12- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.4 / 5)
16 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1250 gr kruimige aardappels
4 appels
1 potje zilveruien
1 pot augurken
250 gr rundvlees (ik heb stoofvlees van het avondeten gebruikt)
1 pot blanke mayonaise
5 el worchestershiresauce (kan je in de supermarkt of toko kopen)
8 tl mosterd
Zout en suiker naar smaak
Voor de garnering:
2 tomaten
1/2 komkommer
1 gekookt ei
Zilveruitjes en augurken
Slabladeren
Method
Step 1
Kook de aardappels en laat ze daarna afkoelen. Stamp ze dan met een beetje water of melk fijn. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de zilveruitjes door de helft (laat er een stuk of 10-15 over voor de garnering).
Snijd de augurken ook in kleine stukjes (laat ook een paar over voor de garnering). Je kan ook appels, zilveruitjes en augurken in de keukenmachine een paar seconden mixen tot je stukjes hebt. Scheur het stoofvlees in kleine draadjes met je handen. Meng de aardappels met de appels, uitjes en augurken en voeg het vlees toe.
Doe er de worchestershiresauce, 10 el mayonaise en de mosterd door. Goed mengen en zout en suiker naar smaak toevoegen.
Laat het dan een nacht staan in de koelkast, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
De volgende dag neem je een mooi bord en die bedek je met slabladeren.
Schep daar de huzarensalade op en vorm er een mooie berg van. Bestrijk deze met de overgebleven mayonaise en versier het met plakjes tomaat, augurk, komkommer, gekookt ei en zilveruitjes.
Je kan eventueel nog wat zout en suiker toevoegen voor het garneren, als de smaak niet goed is.
Deze salade is zo lekker, je blijft er van eten :woohoo:
posted by prinses nisrin on 12-11-2005
Meid! Bedankt voor je heerlijke recept!!!! liefs Nisrin!
posted by ellouisa on 12-11-2005
Graag gedaan hoor 🙂
posted by zaja on 13-11-2005
ziet er erg leuk en lekker uit!
posted by MADAME CUISINE on 14-11-2005
lekker, ik ben hier gek op!!
posted by sihamkleuter on 14-11-2005
oh ja MC eet je ltidj huzarensalade dan?
is haram hoor
hahahaha
posted by MADAME CUISINE on 14-11-2005
ha ha ha ha, humor…
Ik bedoel de gewone zonder vlees, ik heb het zelf ook een keer gemaakt, aah wijsneus…
posted by ellouisa on 14-11-2005
😀
posted by miss france on 27-11-2005
oooh dit is een top recept, kan namelijk hier in franca geen huzaren salade kopen…maar nu wel maken
posted by sjaima on 10-08-2006
Jaa heerlijk, mashAllaah, ik ga m snel een keer proberen inshallaah, lekker zelf met halal vlees kan ook he? 🙂
BarakAllahoefiek!