Honingcake
2008-10-03- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating
(4 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *340 g honing doorzichtige
*3,5 ei geklutst
*175 g bloem
*1 tl bakpoeder
*snufje zout
Method
Step 1
Bekleed een vierkante vorm van of een springvorm van ca. 23 cm met bakpapier.
Vet je bakpapier ook beetje bij.
Ook heb ik hem te snel in stukken willen snijden.Dat kan je net zo goed na 2 dagen doen.
Verwarm de honing in een bakje au bain marie (boven kokend water).
Roer tot het schuimig wordt.
Giet over in een ruime kom en klop beetje voor beetje de eieren erdoor dan mixen en dan voeg je de bloem toe waardoor je de bakpoeder al hebt gemengd.
Bak de cake op 180ºC ca. 34 minuten, als hij gaar is laat hij los van de randen.
Wel gelijk storten.
En dan als hij is afgekoeld bewaren op kamertemperatuur in koektrommel en dan 2 dagen wachten dan wordt de smaak intenser en komt er een mooie honingachtige laag bovenop.
hij is heel lekker en er zit weinig vet in.
posted by Miloeda on 06-12-2008
Er staat dat het niet vegetarisch is, maar er zit toch geen vlees in?
posted by sadiye on 06-12-2008
hahahaha tuurlijk zit er geen vlees in. ik had bij dat kollom niks veranderd dat was al zo.. voor jouw heb ik nu bij vegetarisch ja gezet hahahah 😀