Hommis kimoen – kikkererwten met komijn
2012-05-01- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 5
Average Member Rating
(2.8 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
heerlijk en makkelijk recept met kikkererwten en komijn. In Tanger en Tetouan wordt het Hommis kimoen genoemd. Wordt ook kant en klaar op straat verkocht.
Ingredients
- - 500g Kikkererwten (voor 4 / 5 personen)
- 3 gl komijn
- zout
- water
Method
Step 1
1- De kikkererwten 1 nacht in ruim water laten weken.
Volgende dag:
2- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze iets met wat warm water uit.
3- Geweekte kikkererwten in een (snelkook)pan doen
4- Voeg ruim water, komijn en zout toe.
kooktijd ca. 40 minuten
Besa7a ou ra7a
Voor de smaak mag je zelf bepalen hoeveel zout en komijn je er in wilt hebben.