Hoe gebruik je een tajine
2012-12-29- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
15 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Tajine
- Oven
Method
Step 1
Als je voor het eerst een gerecht wil maken in een tajine, is het raadzaam om:
- De aardewerken tajine een paar dagen te laten weken in koud water in een diepe teil.
- Na drie dagen de tajine afbakken in een hete oven.
Zo zorg je ervoor dat de tajine steviger wordt en niet zal barsten, en ook blijft de "anti-aanbaklaag" behouden en zal je geen brandgeurtjes krijgen tijdens het koken.
Wij marokkanen maken de 1e keer ook bissara in de tajine, dat is een soort erwtensoep, dit zou ook goed zijn voor de tajine...of het ooit bewezen is..
Maar de 1e keer eerst melk inkoken, voldoet ook.
Verder is het raadzaam om de tajine altijd op een laag pitje te zetten, er komt vanzelf vocht vrij en door de circulatie van de lucht in het deksel van de tajine zal je gerecht ook goed garen en al de smaken behouden.
Laatste advies: Mocht er eten aankoeken in de tajine, nooit met een mes of scherp voorwerp wegschrapen, laat de tajine een nacht weken en de volgende dag voorzichtig met een borstel verwijderen.
MADAME CUISINE
Heb je ook een tip? Laat het ons weten via het contactformulier of op het forum
posted by Frank on 04-07-2016
Ik heb een tajine gekocht bij de LIDL. In de handleiding staat dat hij alleen in de oven te gebruiken is. Ik lees dat de Traditionele Tajin op vuur wordt gebruikt. Wat maakt de LIDL tajine anders dan de traditionele tajin? Kan ik de LIDL toch ook op vuur gebruiken?