Loader

Heerlijke tonijnflapjes

2009-09-19
  • Servings: 12
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 1 ui
    * 1 rode en gele paprika
    * 2 kleine worteltjes
    * een blik champignons
    * 1 lepel suiker
    * 2-3eetlepels zonnebloemolie
    * 150-170gr tonijn uit blik(doe de olie weg)
    * paprikapoeder
    * zwarte peper
    * zout
    * handvol peterselie
    * een pakje bladerdeeg
    * 2 eidooiers
    * wat Italiaanse of pizzakruiden.

Method

Step 1

Voor de vulling:

* snij de ui en de paprika's in kleine blokjes en laat het in 2 eetlepels olie fruiten ged. 5 minuutjes.

* Vervolgens voeg je de blokjes wortel bij.

* Meng de champignons met de suiker in een kommetje en voeg het daarna bij.

* Peterselie bijdoen.

* Voeg de tonijn, wat paprikapoeder erbij, wat zwarte peper en zout toe aan het mengsel en laat het nog 2 minuutjes op het vuur staan.

En nu de flapjes:

* vul elk flap met behoorlijk wat vulling(2-3 eetlepels).Flapjes toedoen met een vork.

* verwarm de oven op 200 °c .leg wat aluminiumpapier onder de bakplaat, zodat het aan de onderkant niet verbrandt!

* Neem een bakplaat met bakpapier erop en leg er de flapjes op.

* Smeer het bovenstuk van de flapjes met wat eigeel, voor een goudgele kleur als resultaat.

* besprenkel elke flap met wat Italiaanse of pizzakruiden en steek het dan in de oven.

* 30-35 min laten bakken(hangt eigenlijk af van de oven, bij sommige ovens duurt het langer)in de oven.kijk regelmatig totdat de flapjes goudbruin worden

* Haal het van de oven en laat het eventjes afkoelen.

Smakelijk!!!!!!

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by Lanam on 19-09-2009

    Beste Tazagirly,

    Welke bladerdeeg heb je gebruikt?

    M.v.g.
    Lanam

  2. posted by sadiye on 19-09-2009

    sow lekker zeg

  3. posted by tazagirly on 20-09-2009

    oh ik heb die vierkantige gekocht,met 10stukken erin,gebruik gewone bladerdeeg geen filodeeg xxx

  4. posted by cilla on 25-09-2009

    ah deze wil ik ook proberen !! zie er goed uit..

  5. posted by latifa2727 on 29-10-2010

    tazagirly,

    ik heb ze gisteren gemaakt en heb nog net de laatste mee kunnen nemen naar werk!!! Thanks,,, heb je nog andere recepten??

  6. posted by beginnertje on 21-11-2011

    jouw beschijving is echt overzichtelijk, dit ga ik zeker een keer maken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.