Heerlijke tonijnflapjes
2009-09-19- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 1 ui
* 1 rode en gele paprika
* 2 kleine worteltjes
* een blik champignons
* 1 lepel suiker
* 2-3eetlepels zonnebloemolie
* 150-170gr tonijn uit blik(doe de olie weg)
* paprikapoeder
* zwarte peper
* zout
* handvol peterselie
* een pakje bladerdeeg
* 2 eidooiers
* wat Italiaanse of pizzakruiden.
Method
Step 1
Voor de vulling:
* snij de ui en de paprika's in kleine blokjes en laat het in 2 eetlepels olie fruiten ged. 5 minuutjes.
* Vervolgens voeg je de blokjes wortel bij.
* Meng de champignons met de suiker in een kommetje en voeg het daarna bij.
* Peterselie bijdoen.
* Voeg de tonijn, wat paprikapoeder erbij, wat zwarte peper en zout toe aan het mengsel en laat het nog 2 minuutjes op het vuur staan.
En nu de flapjes:
* vul elk flap met behoorlijk wat vulling(2-3 eetlepels).Flapjes toedoen met een vork.
* verwarm de oven op 200 °c .leg wat aluminiumpapier onder de bakplaat, zodat het aan de onderkant niet verbrandt!
* Neem een bakplaat met bakpapier erop en leg er de flapjes op.
* Smeer het bovenstuk van de flapjes met wat eigeel, voor een goudgele kleur als resultaat.
* besprenkel elke flap met wat Italiaanse of pizzakruiden en steek het dan in de oven.
* 30-35 min laten bakken(hangt eigenlijk af van de oven, bij sommige ovens duurt het langer)in de oven.kijk regelmatig totdat de flapjes goudbruin worden
* Haal het van de oven en laat het eventjes afkoelen.
Smakelijk!!!!!!
posted by Lanam on 19-09-2009
Beste Tazagirly,
Welke bladerdeeg heb je gebruikt?
M.v.g.
Lanam
posted by sadiye on 19-09-2009
sow lekker zeg
posted by tazagirly on 20-09-2009
oh ik heb die vierkantige gekocht,met 10stukken erin,gebruik gewone bladerdeeg geen filodeeg xxx
posted by cilla on 25-09-2009
ah deze wil ik ook proberen !! zie er goed uit..
posted by latifa2727 on 29-10-2010
tazagirly,
ik heb ze gisteren gemaakt en heb nog net de laatste mee kunnen nemen naar werk!!! Thanks,,, heb je nog andere recepten??
posted by beginnertje on 21-11-2011
jouw beschijving is echt overzichtelijk, dit ga ik zeker een keer maken