Loader

Heerlijke kippenbouten met groenten en rijst

2012-10-15
  • Servings: 4
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Kippenbouten
    4 tomaten
    tomatenpuree blikje
    1 groene en gele paprika
    Rode peper
    mais
    1 ui
    2 knoflook
    rijst 

Method

Step 1

doe de kippenbouten in een pan met een hele ui en laat het koken totdat ze goed zijn(uurtje anderhalf)

pureer de 5 tomaten met een kaasschaaf of blender (probeer de huid van de tomaat de bewaren) stamp de knoflook snij de groenten (paprika, peper) en doe dat alles samen in een kom voeg daar de mais aan toe. Voeg peper zout komijn paprika poeder toe. Voeg de tomatenpuree eraan toe en als de kip gaar is gekookt een beetje van de boullion van de kip.


als de kip klaar is haal je het uit de pan en laat je ze afkoelen of doet ze even onder koud water. Dan pak je een kip en leg die in die kom met de saus je masseert de hele kip ermee in en duwt een beetje gaten in de kip waar je saus en groenten induwt.(niet te grote gaten maken anders breekt je kip) als je daar eenmaal mee klaar bent leg je de kip in een koekenpan en doe jje nog wat vn dezelfde kruiden erop als in de saus maar dan + jou eigen kipkruiden zet er een deksel op laat het ff koken. Ondertussen zet je de saus op het vuur totdat het warm is. Na 15 minuten haal je de kip van het vuur en leg je ze in een ovenschaal met de saus erover heen en je zet ze 30 minuten in de oven.

ondertussen snij je de huid van de tomaat in stukjes en bakt ze in olie in een pannetje daarbij doe je de rijst en een beetje peper en zout laat de rijst bruin bakken en als ze eenmaal beetje bruin zijn voeg je de overgebleven boullion over de rijst en laat het koken tot het klaar is.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by koken20 on 15-01-2013

    Hnn ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.