Heerlijke churros
2013-07-24- Cuisine: Marokkaanse, Spaanse
- Course: Ontbijt, Snack
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- (1 cup is 250 ml)
* 1 cup meel
* 1 tot 11/2 cup water ( dit verschilt per meel soort, het deeg hoort ietjes stevig te zijn)
* 1 afgestreken etl suiker
* beetje zout
* 1 ei
* 2 etl olie of boter
* n klein beetje vanillesuiker
Verder heb je nodig
* Suiker gemixt met wat kaneel
Method
Step 1
Breng de water in n pannetje aan de kook, en voeg de suiker, olie en zout toe.
Haal van het vuur en voeg de gezeefde bloem toe en roer deze erdoorheen tot je een samenhangdende deegje krijgt.
Voeg de geklutste ei toe wanneer je deeg ietjes afgekoeld is, blijf goed roeren tot het eitje helemaal in je deeg verwerkt is.
Doe het deeg in een spuitzak. Spuit boven ruime olie wat goed heet moet zijn een sliert van ongeveer 10 cm, en knip hem voorzichtig los in je olie.
Bak de churros mooi bruin op midelmatig vuurtje, laat ze uitlekken en haal ze door de suiker/kaneelmixje terwijl ze nog warm zijn.
Ze zijn echt lekker krokant en heerlijk zacht van binnen.
*Persoonlijk raad ik je de verhouding; 1 cup water op 1 cup meel. Indien het TE stevig is dan kun je alsnog een beetje kokend water toevoegen. Water terugnemen dat kan helaas niet.
*Gebruik een dun stervormige spuitmond. (niet de allerdunste)
!!! De churro moet perse stervormig zijn, zodat de oppervlakte van de buitenkant groter is dan de inhoud. Wanneer dit niet het geval is, zoals bij een ronde sliert, kan de hitte niet voldoende uit de churro weg, waardoor hij ontploft!!!