Loader

Heerlijke champignonnesoep

2007-04-26
  • Servings: 8
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Een heel makkelijk en snel recept. Mijn man en schoonfamilie zijn er dol op en geloof me, wij vrouwen zitten na 1 bord al helemaal vol!

Ingredients

  • Borstje kipfilet
    2x Prei
    2x bakje champignons
    1 grote ui
    theelepel komijnpoeder
    theelepel gemberpoeder
    peper en zout naar smaak
    1.5 liter water
    2 zakjes knorr Champignonnesoep
    3 stengels bosui
    1 eet lepel Crème fraîche

Method

Step 1

1 Pak 1 borst kipfilet en maak deze goed schoon. Snij deze dan in kleine stukjes.

2 Vervolgens snij je al je groenten, de prei in ringen en de champignons in plakjes.

3 Snij de ui in hele kleine blokjes.

4 Pak een grote soeppan.

5 fruit hierin je uitje in olijfolie.

6 Gooi de kip erbij en bak deze aan.

7 gooi dan de prei en de champignons erbij en bak het geheel lekker aan.

8 Doe alle kruiden erbij, alles naar smaak uiteraard.

9 Doe het water in de pan. Je kunt het water er koud indoen maar als je een beetje haast hebt kun je gekookt water gebruiken. Het doet namelijk niet af aan de smaak.

10 Roer het geheel goed door en doe langzaam aan je zakjes champignonnensoep erbij. Blijf het goed doorroeren!

11 Kook de soep door op middelmatig vuur en houd de soep in de gaten, op te hoog vuur loopt de soep namelijk snel over.

12 Doe er op het laatste moment een eetlepel creme fraiche doorheen voor een frisse smaak, dit geeft ook een hele romige smaak aan de soep.

13 Als garnering op je soepbord kun je er wat bosuitjes op doen, erg lekker en het ziet er mooi uit!

Eet smakelijk allemaal!

Geniet!! Liefs Samira

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by nass on 10-11-2008

    deze ga ik zeker uit proberen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.