Heerlijke aardappeltjes uit de oven
2006-05-27- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.3 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Middelgrote vastkokende aardappels (je moet zelf even kijken hoeveel)
(Zee)zout
Versgemalen zwarte peper
1 tl paprikapoeder
Olijfolie
1 bekertje Crème fraîche
Halve el dille (bij kruiden in de supermarkt te vinden)
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de aardappels schoon (dus niet schillen!) en droog ze af. Snijd ze in de lengte doormidden.
Smeer het schilgedeelte in met olijfolie en leg ze aardappels met snijvlak naar boven op een bakplaatmet bakpapier. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder en smeer hiermee het snijvlak in.
Bestrooi met zout en peper en doe ze voor 30-40 minuten in de oven (of tot ze gaar zijn). Meng ondertussen de creme fraiche met de dille en serveer dit bij de aardappeltjes.
Lekker met gebraden kip of vlees en een salade.
posted by nour on 27-05-2006
ik ben gek op aardappels uit oven en ze zijn niet zo vet
posted by hind on 30-05-2006
Kom ik weer met mijn zielige vragen, maar kan je het schilletje daarna opeten? Of pel je dat er zeg maar af en leg je dat opzij???
Bedankt
posted by ellouisa on 30-05-2006
haha nee die eetje gewoon op (tenminste ik wel, het hoeft niet natuurlijk).
posted by hind on 30-05-2006
Oke, bedankt hoor. Ik dacht beter vragen en het goed doen, dan dat ik maar wat doe.
posted by ellouisa on 30-05-2006
idd heb je gelijk in!
posted by Rahma on 30-05-2006
ze zijn heerlijk ik maak ze ook vaak, ik doe er meestal ook knoflook bij is echt jammie jammie
posted by Rzinia on 27-06-2006
kun je ook gewone zwarte pepper bij doen. dus niet versgemalen?
posted by Rzinia on 27-06-2006
kun je ook gewone zwarte pepper bij doen. dus niet versgemalen?
posted by ellouisa on 28-06-2006
sorry ik zag je bericht nu pas, je kan ook gewone pepeer nemen hoor. Ik gebruik ook gewone, maar versgemalen smaakt nog lekkerder.
posted by Rzinia on 10-07-2006
ik wil ze graag als bijgerecht maken voor bij de barbaque. kun je ze dan gewoon in folie doen en ff opwarmen of warmhouden op de barbaque?
posted by Rzinia on 10-07-2006
bedoel barbacue
posted by ellouisa on 11-07-2006
hoi meid, sorry ik zag je bericht nu pas. Ja je kan ze warm houden in folie.
posted by miss france on 18-09-2006
jeps heb ze gemaakt en ze smaken goed weer wat variatie, altijd maar friet en aardappelpuree, thanks
posted by Ilhame on 09-11-2006
Als ik weinig of minder tijd heb.. dan kook ik ze eerst halfgaar in het water en leg ze dan pas in de oven. Daardoor zijn ze heeeel zacht van binnen en krokant van buiten.
posted by Amifati on 27-10-2008
ik ga zezekker proberen ze zien er lekker uit