Hazelnoot koekjes
2010-08-17- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *150 gram bloem
*75 gram suiker
*75 gram boter
*1 eetlepel gemalen hazelnoten
*1 eetlepel kaneel
*1 eigeel
*hele hazelnoten
Method
Step 1
Kneed 150 gram bloem, 75 gram suiker, 75 gram boter, 1 eetlepel gemalen hazelnoten en 1 eetlepel kaneel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het zeker een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk de koekjes met geklutst eigeel.
Druk op elk koekje een hele hazelnoot.
Zet de ovenplaat ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen.
posted by cest_moi on 28-11-2010
Hoi Sadye, moeten er geen eieren in het deeg zelf? Ik heb de ingredienten verdubbeld, maar er blijft wel erg veel bloem over, als ik alles erbij wordt het te droog, of hoort het zo?