Harsha koekjes
2005-10-10- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 10m
Average Member Rating
(4 / 5)
24 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 2 eieren
- snufje zout
- 3 etl. suiker
- 1 grote limonade glas melk
- 1/2 limonade glas olie
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanille suiker
- honing
- smid (Griesmeel) * smid op gevoel toevoegen, net zo lang tot je een soepel deeg hebt!
Method
Step 1
Meng alle ingrediënten met elkaar, voeg smid toe kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit. Snijd er figuurtjes uit.
Bak ze in olie, dompel ze daarna in warme honing.
Klaar simpel en lekker.
Heel makkelijk te maken.
posted by hanae on 07-10-2005
Hmm.. lekker.. !! K ga ze ook een keertje uitproberen.. Heerlijk voor nu in de Ramadan..
posted by moslima on 07-10-2005
essalam3aleikom,
wie kan meer marokaans koekjes plaatsen,
ik vind marokaans koekjes heerlijk.
posted by rabia78 on 09-10-2005
Ze zien er niet alleen lekker, maar zijn het ook! Ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren erg lekker en makkelijk:)
posted by karima on 21-10-2005
salaam meid….
hhhhmmmmmmm……die koekjes zijn verukkelijk bezoek kwam bij ons eten en ik en mijn ma gingen die maken….al die vrouwtjes recept vrage;) ahha
super lkkr meid..
ga zo door;)
posted by sofia on 22-10-2005
ik heb deze koekjes gisteren gemaakt,me ma vond het helemaal niks toen ik bezig was met kneden enzo maarrr..toen ze klaar waren vondt ma lief ze wel lekker,ze zijn echt lekker maar ook niet moeilijk en ingewikkeld te maken
posted by sofia on 22-10-2005
O’ nog eve dit ze zaggen er uit als op de foto hier
posted by Oemzenjabiel on 24-10-2005
salaam aleikoum..
soulfi.. hoeveel smid!!? of is t op gevoel tot je die soepele deeg hebt?! en groffe of fijne smid!? inshallah wil ik t morgen maken..
posted by sofia on 25-10-2005
ja dat was voor mijn inderdaad ook een gok,ik heb zelf groffe smid gebruikt..ik had niet anders… en op gevoel toegevoegt..tot het inderdaad soepele deeg word
posted by soulfa on 25-10-2005
klopt zo moet het ook, gewoon smid toevoegen totdat je een soepel deeg hebt. je kunt zowel groffe als fijne smid gebruiken.
posted by sofia on 26-10-2005
soulfa thanks trouwens voor de recept
posted by sallywoman on 27-10-2005
ik heb het vandaag ook gemaakt in hartjes vorm.Heb ze nog niet geproefd maar zien er lekker uit.Heb fijne smid gebruikt.skokran soulfa
posted by fatima88 on 29-10-2005
hOiii ik heb ze gemaakt ze waren lekker jO en makelijk
posted by ranja on 31-10-2005
bij mij waren het baksten geworden…iedereen brak z’n tanden ervan…maar ja ik heb het zoals hierboven aangegeven staat gemaakt…maar helaas….of ik moet het deeg te dun hebben uitgerold…
posted by MADAME CUISINE on 31-10-2005
Ranja, dan heb je teveel griesmeel aan toe gevoegd.
Hoe meer meel, hoe steviger de koekjes…
posted by soulfa on 31-10-2005
Het deeg mag niet te hard zijn, het moet een heel soepel deegje zijn.
posted by hoessam on 13-12-2005
ER STAAT NIET BIJ HOEVEEL SMID
posted by MADAME CUISINE on 13-12-2005
Hoessam, je moet smid op gevoel toevoegen.
Net zo lang tot je een soepel deeg hebt.
posted by jamila on 11-01-2006
He jullie hadden gelijk ze zijn heel lkkr en makkelijk bedankt meid voor dit recept
posted by asi on 05-04-2006
Heey soulfa Ik heb geen vormpjes kan je het ook met een kleine glas doen? En gaan ze niet smelte in de olie?
posted by soulfa on 25-07-2007
een glas is ook goed. en ze smelten niet.
posted by chris on 01-10-2008
Kan iemand mijn mischien vertellen wat smid is?
posted by Mina20 on 19-10-2008
Smid=Griesmeel
posted by yasmina2010 on 20-07-2012
dames is het die grofe of die fijne smida