Loader

Harira

2010-08-28
  • Servings: 12
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gram runder vlees
    200 gram kikkererten
    1 ui
    2 kaneelstokjes
    3 theelepels gemberpoeder
    1 theelepel peper
    zout
    beetje saffraan
    1 bosje selderij
    1 blikje tomatenpuree
    6 verse tomaten
    1 blik gepelde tomaten
    vermicelli
    meel met water om de soep te binden (net zo dun als pannenkoekbeslag)
     

Method

Step 1

Snijd het vlees in stukjes De ui en selderij met de keukenmachine fijn hakken.

De verse tomaten en de gepelde tomaten uit blik pureren. alles in een pan doen de kikkererwten en kruiden ook in de pan doen. tomaten puree ook erbij. met flink wat water op het vuur zetten. tot dat het vlees en de kikkererwten gaar zijn.

Daarna voeg je de vermicelli toe. als de harira aan de kook is gooi je er eerst een klein thee glaasje koud water in en daarna de soep binden. blijf goed roeren tot dat het opnieuw kookt laat de harira goed koken en vergeet niet te roeren Maak de soep niet te dik. Heerlijk in de ramadan!!!!!!!!

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by MadamS on 05-12-2010

    HOeveel water voeg je toe? En hoeveel liter is de pan die je gebruikt?

  2. posted by linora on 25-12-2010

    5 liter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.