Loader

Harira

2008-08-23
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 tomaten
    1 ui
    1 blikje tomatenpuree
    koriander
    olijfolie
    zout
    saffraan
    zwarte peper (half theelepeltje)
    gember (1 theelepeltje)
    meel voor 200 gram gehakt
    100 gr kikker erwten.
    4 lepels groentesoep
    Als je droge kikkererwten gebruikt, nacht van te voren in water zetten.

Method

Step 1

Bak het gehakt in een beetje olijfolie op laag vuur. Ondertussen tomaten en ui kleinsnijden Voeg deze bij het gehakt bak deze mee een minuut of 2 mee vervolgens voeg je kikkererwten, groentesoep, tomatenpuree, peper, de saffraan, en gemberpoeder. Dan twee liter warm water erbij doen en ongeveer 40 minuten op hoog vuur later koken.

Water erbij als het nodig is Als de kikkererwten gaar zijn gaan we de soep binden dat doen we door ongeveer 4 eetlepels Meel oplossen in een beetje water en deze bij de soep toevoegen.

Roerend kook je soep nog 10 minuten zout erbij en op al het laatst de koriander toevoegen.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by miss_rif22 on 02-09-2008

    voor hoeveel personen is het?
    ik vraag het omdat ik een dag wel soep maak en een dag niet! en wil ook niet dat er teveel aan over houd

  2. posted by elviarr on 02-09-2008

    het is voor ongeveer 4 a 5 mensen

  3. posted by elviarr on 02-09-2008

    voor 1a2 personen zou ik met 1 liter water beginnen en bij soep binden wat water bij voegen.

  4. posted by sadiye on 14-12-2008

    is wel erg lekker in de winter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.