Loader

Harchakoekjes met honing

2007-12-17
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gram griesmeel (middelgrof);
    50 gram gesmolten roomboter;
    3 eetlepels zonnebloemolie;
    2 eetlepels oranjebloesemwater;
    1 eetlepel suiker;
    1 mespunt zout;
    120 ml lauwwarm water (ongeveer, ligt aan het mengsel)
    olie om te bakken;
    250 gram hete (niet kokende) honing.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Vermeng het griesmeel, de boter, het zout en de olie met elkaar tot een samenhangend mengsel.

Voeg er de suiker en het oranjebloesemwater aan toe en daarna beetje bij beetje het lauwwarme water. Kneed alles tot een stevig deeg.

Druk het deeg uit op een werkvlak en steek er met een vormpje figuurtjes uit.
Bak de harcha in niet al te hete olie aan beide kanten goudbruin en doop ze daarna meteen in de hete honing.

Laat ze uitlekken op een rooster.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.