Loader

Harcha

2006-04-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500 gr griesmeel (smeed)je hebt 2 soorten griesmeel grove en zachte je moet de zachte gebruiken.
    halve liter lauwe melk half vol met 1theelepel gist erin laten smelten
    1 pakje bakpoeder
    1 Marokkaanse theeglas suiker
    1 Marokkaanse theeglas olie
    1 drinkglas juce dorange
    jam om in te smeren en kokos om er op te strooien.

Method

Step 1

eerst de oven aan (oven niet te hoog zacht)dan de lauwe melk en gist in een kom dan suiker en olie toevoegen dan mixen tot alles gemend is dan stoppen en griesmeel toevoegen en pakje bakpoeder.en alles goed mixen in een ronde bakvorm besmeren met boterÿbeslager inÿgieten en in de oven 25 min ongeveer.

als je het er uit hebt gehaaldÿ meteen de juce dorange er over heen gieten

en als het afgekoeld is in een bord om kiepenÿen besmeren met jam en kokos

als je meer suiker er in wilt dan kan je ook anderhalf theeglas er in doen.

in plaats van kokos kan je ook noten schijfjes gebruiken

en in plaats van boter kan je het ook bekleden met bakpapier.

Deel dit recept met anderen

Comments (17)

  1. posted by sami on 08-04-2006

    is dat wel lekker jam en kokes

  2. posted by fatema on 08-04-2006

    ja het is heerlijk maar als je geen kokos lust dan kun je ook noten schijfjes gebruiken

  3. posted by ranja on 10-04-2006

    hoi, welke juce d’orange…….of kan je ook gewoon sinaas zelf persen.

  4. posted by ranja on 10-04-2006

    sorry, nog effe…hoe lang moet ie bakken…en blijft de kleur wit….

  5. posted by fatema on 10-04-2006

    hoi ja als je geen juice dorange hebt kun je het ook persen.(van de lidl)
    van binnen blijft ie wit ja als je ziet dat de bovenkant bruin word dan moet je effe prikken en kijken of ie klaar is.

  6. posted by sami on 31-05-2006

    heeeeeeeeee fatema ik heb het bij mijn tante gegeten.en het was herlijk en ik ga het zeker maken.

  7. posted by fatema on 31-05-2006

    hey sami ik ben blij dat je het lekker vind je moet het zeker maken:D:D

  8. posted by sami on 10-06-2006

    heeeeeeeeeee ik heb het gemaakt nou mijn man vond het zo lekker.hij zegt elke zondag moet je het maken.ojeeeeeeeee ook dat nog het was echt lekker

  9. posted by fatema on 10-06-2006

    haha dankjwel het is ech lekker 😀

  10. posted by fati on 16-08-2006

    salamoeykoem mag die harcha ook in de pan??

  11. posted by fatema on 17-08-2006

    bedoel je in een pan en gebakkn in de oven?

  12. posted by kippetje on 13-09-2006

    Ik koop altijd die zoute harcha. Als ik nu zout ipv suiker gebruik, dan kom ik tog op dat reccept uit? Zo niet, hebje dan misschien het recept van de zoute harcha, haha!! alvast bedankt!! Gt. Kip

  13. posted by nour on 21-07-2007

    moet je de melk op warmen dan

  14. posted by sihama on 26-08-2007

    het is erg lekker en makkelijk.

  15. posted by moedervan2 on 02-02-2009

    hoe groot is de bakvorm?
    en is het verse gist of instant gist?

  16. posted by fatema on 12-05-2009

    28 cm en het is verse gist. En je moet de melk een beetje opwarmen lauw.

  17. posted by selwa29 on 30-12-2010

    gaat het morgen proberen incha-allah want eet het heel graag bij de thee. bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.