Harcha
2006-04-08- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.6 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gr griesmeel (smeed)je hebt 2 soorten griesmeel grove en zachte je moet de zachte gebruiken.
halve liter lauwe melk half vol met 1theelepel gist erin laten smelten
1 pakje bakpoeder
1 Marokkaanse theeglas suiker
1 Marokkaanse theeglas olie
1 drinkglas juce dorange
jam om in te smeren en kokos om er op te strooien.
Method
Step 1
eerst de oven aan (oven niet te hoog zacht)dan de lauwe melk en gist in een kom dan suiker en olie toevoegen dan mixen tot alles gemend is dan stoppen en griesmeel toevoegen en pakje bakpoeder.en alles goed mixen in een ronde bakvorm besmeren met boterÿbeslager inÿgieten en in de oven 25 min ongeveer.
als je het er uit hebt gehaaldÿ meteen de juce dorange er over heen gieten
en als het afgekoeld is in een bord om kiepenÿen besmeren met jam en kokos
als je meer suiker er in wilt dan kan je ook anderhalf theeglas er in doen.
in plaats van kokos kan je ook noten schijfjes gebruiken
en in plaats van boter kan je het ook bekleden met bakpapier.
posted by sami on 08-04-2006
is dat wel lekker jam en kokes
posted by fatema on 08-04-2006
ja het is heerlijk maar als je geen kokos lust dan kun je ook noten schijfjes gebruiken
posted by ranja on 10-04-2006
hoi, welke juce d’orange…….of kan je ook gewoon sinaas zelf persen.
posted by ranja on 10-04-2006
sorry, nog effe…hoe lang moet ie bakken…en blijft de kleur wit….
posted by fatema on 10-04-2006
hoi ja als je geen juice dorange hebt kun je het ook persen.(van de lidl)
van binnen blijft ie wit ja als je ziet dat de bovenkant bruin word dan moet je effe prikken en kijken of ie klaar is.
posted by sami on 31-05-2006
heeeeeeeeee fatema ik heb het bij mijn tante gegeten.en het was herlijk en ik ga het zeker maken.
posted by fatema on 31-05-2006
hey sami ik ben blij dat je het lekker vind je moet het zeker maken:D:D
posted by sami on 10-06-2006
heeeeeeeeeee ik heb het gemaakt nou mijn man vond het zo lekker.hij zegt elke zondag moet je het maken.ojeeeeeeeee ook dat nog het was echt lekker
posted by fatema on 10-06-2006
haha dankjwel het is ech lekker 😀
posted by fati on 16-08-2006
salamoeykoem mag die harcha ook in de pan??
posted by fatema on 17-08-2006
bedoel je in een pan en gebakkn in de oven?
posted by kippetje on 13-09-2006
Ik koop altijd die zoute harcha. Als ik nu zout ipv suiker gebruik, dan kom ik tog op dat reccept uit? Zo niet, hebje dan misschien het recept van de zoute harcha, haha!! alvast bedankt!! Gt. Kip
posted by nour on 21-07-2007
moet je de melk op warmen dan
posted by sihama on 26-08-2007
het is erg lekker en makkelijk.
posted by moedervan2 on 02-02-2009
hoe groot is de bakvorm?
en is het verse gist of instant gist?
posted by fatema on 12-05-2009
28 cm en het is verse gist. En je moet de melk een beetje opwarmen lauw.
posted by selwa29 on 30-12-2010
gaat het morgen proberen incha-allah want eet het heel graag bij de thee. bedankt voor het recept.