Harcha
2005-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
58 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 400 gram fijne/groffe griesmeel
* theelepel zout
* 50 gram suiker
* 150 gram echte boter
* glas water
* 1 theelepel bakpoeder
Method
Step 1
De griesmeel, het zout, bakpoeder en de suiker mengen in een grote kom. Laat daarna de boter opnemen door het geheel. Meng het geheel goed. Kneed het door steeds een beetje van het water toevoegen tot een gelijkmatige soepele deeg. Maak van het deeg kleine bolletjes, maak ze plat en maak er mooie rondjes van (1 cm dikte).
Laat de rondjes één voor één bakken in een koekenpan op zacht vuur aan beide kanten (5/10 minuten).
posted by zaja on 29-10-2005
ziet er schattig uit
posted by miss_cuisine on 20-11-2005
ZIET ER GOED UIT;)
posted by mia1981 on 23-01-2006
hey heb ze gemaakt ze waren heel lekker nogmaals bedankt voor je recept 😉
posted by Marisah on 27-03-2006
is dat een theeglas of limonadeglas?
posted by ellouisa on 28-03-2006
Je kan gewoon het beste water beetje bij beetje toevoegen tot je een mooi deeg krijgt (denk ik)
posted by asi on 14-04-2006
Heey het zit er heerlijk uit k zal het zeker een keer proberen!
posted by asi on 26-04-2006
Heeey het ziet er heerlijk uit!!
posted by Nadia005 on 07-04-2007
moet de boter gesmolten zijn ik denk van niet maar twijfel
posted by sjaahida on 08-04-2007
ik heb de boter op kamertemperatuur gebruikt en ze zijn goed gelukt ik was alleen beetje uitgeschoten met de suiker dus ze zijn behoorlijk zoet . maar wel lekker 😉 thanx voor het recept
posted by kauthar on 16-07-2007
hehe wou altijd al een recept voor harcha!! ik kan het namelijk niet maken maar mijn man vind het heerlijk!! dank u wel
posted by prinses on 09-10-2008
Ik heb ze gemaakt ze waren gelukt en erg kekker .Bedankt voor het recept.
posted by keukenprinses 2 on 05-11-2008
ik heb ze gemaakt en ze waren lekker. alleen heb ik te veel boter gebruikt, waardoor ze te vettig waren.
posted by NoraBenzian on 01-02-2009
heerlijk en makkelijk…precies wat voor mij…..bedankt voor het recept..
posted by nadia23 on 27-02-2009
bak je ze in olie?
want mijn mama doet ze in een droge ronde pan weet je wel, die ene die zwaar is..weet even niet meer hoe zo’n ding heet.
posted by Queen Latifah on 19-09-2009
Nee hoor gewoon droge koekepan. En boter is wel gesmolten!!!!
posted by selwa29 on 01-01-2011
ik heb ze eergisteren gemaakt en ze waren overheerlijk en dat vonden mijn kids ook. mmmmlekker met muntthee. groetjes
posted by fatima_z on 01-04-2012
Wat waren ze makkelijk te bereiden en ze hebben heerlijk gesmaakt. Ik vond dat het wel alleen wat lang duurde op het vuur. Misschien de volgende in een wat grote koekenpan. dan kun je er meerdere tegelijkertijd klaar maken.
posted by saartjuh71 on 11-08-2012
ik heb het geprobeerd en hij was heerlijk dankje