Loader

Hamburgerkoekjes

2008-10-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.9 / 5)

4.9 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *175 g patisserie bloem
    *90 g margarine (koud)
    *90 g suiker
    *1 tl bakpoeder (afgestreken)
    *1 eierdooier
    *1-2 el water
    *zout
    *25 g pure chocolade, gesmolten
    *25 g hazelnoten, in stukjes gehakt
    *25 g suikerpinda's, in stukjes gehakt
    *materiaal: klein cakevormpje

Method

Step 1

Wrijf de boter door de suiker en bloem, bakpoeder en zout. Voeg eidooier en 2 el water toe, roer met een vork en kneed een deeg.

Dan doe je zilverfolie in het cakevormpje.

Meng 1/3 van het deeg met de gehakte hazelnoten en druk dit uit op de bodem van de cakevorm. Giet hierover de bijna helemaal (met klontjes, dat is leuk) de chocolade (ik had het idee dat het wel iets meer chocola mocht zijn).

Meng 1/3 deel met groene en wat gele kleurstof, maak hiervan een slurf en druk deze ook uit op de chocoladelaag. Hierover verdeel je de stukjes suikerpinda en dan 1/3 deel van het deeg hieroverheen. Misschien is het nog wel grappiger om wat sesamzaadjes op de bovenste laag iets in te drukken (voor nog beter Hamburger effekt). Voordat je dat doet het deeg goed aandrukken en laat het deeg een uur in de koelkast staan.

Dan neem je een snijplank en een scherp groot koksmes. Met enige snelheid snijdt je plakken van 3/4 cm dik.

Deze plakken bak je in ca 23 minuten op 200ºC

14 stuks

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by koken20 on 06-06-2009

    ziet er lekker uit
    ga inschAllah proberen
    gr

  2. posted by sadiye on 25-07-2009

    ok

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.